Saimme testiimme Looxcien hansdfree-videokameran, ja kuten nimestä voi päätellä on kyseessä bluetooth-handsfree:tä hieman suurempi laite jossa on sisäänrakennettu kamera, jota voi käyttää yhdessä Android-laitteen kanssa.

httpvh://youtu.be/yqgYauEaBnY

Laite näyttää tavallista handsfree-laitetta aavistuksen suuremmalta ja painaa vähän vajaa puolet enemmän kuin nykypäivän korvatorakat.  Laite ei kuitenkaan ole mitenkään liian painava, sillä se painaa vain 22 grammaa. Asiaan vaikuttaa huomattavasti fiksusti suunniteltu korvakappale ja sanka, mutta näistä lisää hetken jäljempänä.

Laitteesta löytyy nauhoitus-nappi, ja tämän vierestä vastausnappi puheluille. Niiden sijoittelu vierekkäin tuotti parissa hätäisessä vastauksessa sen, että allekirjoittanut sohaisi nauhoituksen käyntiin samalla kun vastasi puheluun. Onneksi parin harjoituskerran jälkeen vastausnappikin löytyi jo ongelmitta. Laitteen perästä löytyy lataamiseen ja tiedonsiirtoon käytettävä mikroUSB-portti, joten reissussa pärjää pelkällä puhelimen laturilla ja latauskaapelilla. Tämä on hyvä ratkaisu, sillä Looxcien mukana ei tule erillistä virtalähdettä, vaan laite on ladattava USB:n kautta tai puhelimen laturilla. Em. vaihtoehdoista suosittelemme jälkimmäistä, sillä se on noin neljä kertaa nopeampi lataustapa korkeamman latausvirran ansiosta. Laitteen etuosasta löytyy itse videokamera ja nauhoitus-tilan ilmaiseva punainen valo, joka sen lisäksi, että saa sinut näyttämään aivan Locutus of the Borgilta, ilmaisee muille kuvaamisen olevan käynnissä.

Laitteen alareunasta löytyy mikrofonin lisäksi ”instant clip”-nappi, joka mahdollistaa 30 sek pätkien kuvaamisen ja automaattisen lataamisen puhelimen avulla haluttuihin sosiaalisiin medioihin.

Laitteen takapuolelta löytyy korvakuulokkeen lisäksi tuplasaranoitu korvasangan paikka ja virtakytkin.

Laitteen mukana toimitetaan neljä erikokoista korvanappia joiden kummallisen muotoilun idean tajuaa hyvinkin nopeasti, sillä ylimääräisen renkaan ajatus on painaa laite poskea vasten jolloin laite kuvaa helpommin näkökentässä tapahtuvaa vilskettä. Korvanappien lisäksi mukana tulee myös kaksi erikokoista korvasankaa, jotka yhdistettynä tuplasaranoituun korvasangan kiinnikkeeseen, pitäisi sovittaa laitteen istumaan helposti kenen tahansa korvaan.

Looxciesta on kaksi versiota joissa ero on vain sisäinen tallennustila ja halvempi kykenee 5h tallennukseen sisäiseen muistiinsa 320p-laadulla ja kalliimpi 10h tallennukseen 320p-laadulla. Käytettäessä laitteen parempaa, 480p-laatua, putoaa tallennusaika laitteissa 2 h ja 4 h hujakoille. 320p-laadun ruudunpäivitysnopeus pyörii 15 fps:ssä, kun taas 480p-laadulla laite kykenee täyteen 30 ruutuun sekunnissa.

Huomattava on, että kameran ja bluetooth-headsetin lisäksi Looxcie toimii tietenkin myös muistitikkuna. Laitteiden koot ovat 4 GB ja 8 GB, mutta muistista puolet on käytetty videopuskurille, joten tietokoneeseen kiinni kytkettäessä näkyy sisäisestä muistista vain 2 GB ja 4 GB laitteesta riippuen.

Looxcien 365 mAh LiPo-akku kykenee kuvaamaan 480p-laadulla noin 2 h putkeen, kun taas laadun pudottaminen pykälällä tuplaa akunkeston 4 h:iin. Handsfreenä käytettäessä laitteelle luvataan 6 h puheaikaa, mutta valmiusaikaa valmistaja ei kerro.

Kuvanlaatu 480p-tilassa on näin pienelle laitteelle kiitettävää ja Youtube-kelpoista. 320p-tilassa laatu heikkenee, mutta on kuitenkin käyttökelpoisen rajamailla yksittäisten hetkien pikaiseen jakamiseen esimerkiksi Facebookissa ”Instant Clip”-toiminnon avulla.

Looxcie kykenee toimintaan myös ilman älypuhelimen avustusta, mutta tällöin laitteen ominaisuuksista menettää ison osan. Myöskään toimintatilojen tai resoluution välillä (instant clip / videokamera) ei pysty vaihtamaan lennossa, vaan tämä asetetaan kiinteästi USB-kaapelia käyttäen LooxcieDesktop-työpöytäsovelluksen avulla.

Looxcie herää kunnolla henkiin paritettuna Android-puhelimen kautta, jota varten tarjotaan Marketissa kahta ohjelmaa.  LooxcieCam-sovelluksen avulla laite toimii kuin videokamera; puhelimen ruudulla näytetään kameran etsin, akun varauksen taso ja valkotasapainon säätö. Varsinkin etsin-ominaisuus täydentää pientä kameraa huomattavasti, koska sillä saa tarkistettua kameran asennon ja valaistuksen riittävyyden helposti. Puhelimeen suoraan lähetetty video ei laadullaan hurmaa ja vastaa webcam-striimiä, mutta ajaa asiansa. Ohjelmalla on myös mahdollista esikatsella ja tarvittaessa poistaa Looxcien muistissa olevia videoita. Halutessaan videot voi ladata myös laitteesta puhelimeen ja tämän jälkeen vaikka editoida haluamallaan videotrimmerillä.

LooxcieMoments-ohjelman avulla mahdollistuu ”Instant Clip”-toiminnon automaattinen videotiedoston lähetys haluttuihin yhteisöpalveluihin tai sähköpostiosoitteeseen. Tuettuina ovat tällä hetkellä sähköpostin lisäksi YouTube, Facebook ja Twitter. Instant Clip-toiminnon juju on siinä, että kamera kytketään kuvaustilaan ja kun jotain jännää on tapahtunut viimeisen 30 sek aikana, painetaan ”instant clip”-nappia, joka luo leikkeen edellisestä 30 sekunnista ja jakaa tämän automaattisesti haluttuun palveluun.  Näin esim. Ville-Matin ensimmäinen jäkis-maali tallentuu isin Facebook-sivulle kaikkien nähtäväksi kätevästi ja nopeasti. Tarvittaessa nauhoituksessa olevasta videosta, jota voi 320p-tilassa olla jopa 5 tuntia, on mahdollista lohkoa jopa 500 30 sek klippiä jälkikäteen. Huomattava tosin on, että tuo 5 tuntia on luupissa, joten kun 5 h tulee täyteen, alkaa alkupään video poistumaan samaa tahtia. Mikäli LooxiceMomentsin asettaa 480p-tilaan on luuppiaikaa vain 1 h ja automaattista jakoa ei ole mahdollista tehdä. Onneksi LooxcieDesktop-työkalulla on mahdollista tallentaa koko 5 tai 10 h loopin sisältö koneelle, joten tarvittaessa on laitteen muistista mahdollista ladata jokainen nauhoitettu sekunti yhdellä kertarykäisyllä. Looxcie Desktop luo sisällöstä useamman 30 min pätkän, sillä 5 h videon käsittely on resoluutiosta riippumatta hieman kankeaa. Luupin avulla on myös mahdollista palauttaa mahdollinen vahingossa poistettu klippi vielä muistista, jota varsinkin hajamieliset toimittajanrentut arvostavat.

Looxcie on ilmoittanut julkaisevansa lähitulevaisuudessa LooxcieLive-ohjelman, joka mahdollistaa videon jakamisen reaaliajassa live-striiminä, joka varmasti innostanee muitakin kuin allekirjoittanutta.

Laite toimii sen verran hyvin 480p-tilassa, että ainakin messuilla juoksevat bloggaajat, kuten allekirjoittanut, arvostavat pikaisten inforiipaisuiden tekemistä Momentsilla tai pidemmän videon kuvaamista videotilassa. Isoin valituksen aihe on oikeastaan 480p-tilan heikko akunkesto ja kuvanvakaimen puute, joka aiheuttaa varsinkin kävellessä kuvattaessa ikäviä tärähdyksiä kuvaan. HD-kuva olisi kiva lisä, mutta tämän hintaiselta ja tämän kokoiselta laitteelta ei sitä vielä voi odottaakaan. Ehkä sitten tulevaisuuden LX3-malliin?

Looxcie tulee ainakin tässä toimituksessa tulevaisuudessa lunastamaan paikkansa.

Esimerkkivideot 480p-laadulla:

httpv://www.youtube.com/watch?v=rOlHGyNJwo0

httpv://www.youtube.com/watch?v=VQU6Jc6bM9g

Looxcien virallinen esittelyvideo:

httpvh://youtu.be/FBRR2BUSMls

Looxcien mobiiliohjelmien virallinen esittelyvideo:

httpvh://youtu.be/lNea4uSFJY4

Laitetta myy Suomessa Verkkokauppa.com hintaan 169,90 € ja 213,90 €

Kiitokset Verkkokauppa.comille testikappaleesta.