Toimituksemme kävi kääntymässä Expert Expossa ja samalla bongasimme parit uutuudet, joista ensimmäisinä esittelyssä Galaxy Note, Galaxy Tab 7.7 sekä Samsungin oma bluetooth-näppäimistöllä varustettu clip-on-kotelo Samsung Galaxy Tab 10.1:lle.

Galaxy Tab 7.7 yllätti ohuudellaan, sillä laite on 0,7 mm Tab 10.1:tä ohuempi ja metallirunkoon upotettu 1280×800-resoluution Super AMOLED Plus HD-näyttö näytti juuri niin hyvältä kuin osasimme odottaakin, ellei jopa paremmalta. Laitteen 1,4 GHz prosessori, joka on alkuperäistä 10.1 Tabia nopeampi, on antanut sille selvästi lisäpotkua ja kaikki tuntui huomattavasti ”rasvatummalta” kuin muissa Tabeissa. Laitteessa kuitenkin arvelutti kaiuttimien sijainti, joka oli alareunassa latausliittimen molemmin puolin, samaan tapaan kuin alkuperäisessä 7″ Tabissa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=7Pg5hQO85T0

 

Galaxy Noten Super AMOLED HD-näyttö oli myös mahtavaa silmäkarkkia silmille, ja vaikka näyttö käyttääkin ns. pentile-matriisia, on matriisia kuitenkin 1280×800-resoluution takia mahdoton havaita paljaalla silmällä. Laitteen kynä toimi myös hyvin ja se oli todella tarkka. Kynällä oli mahdollista tehdä tarkkoja piirroksia ja siinä oli myös jonkin sortin älyä, sillä toimintopainikkeessa on funktio, joka vaihteli ohjelmakohtaisesti. Etuna myös todettakoon, että toisin kuin niissä kolmikirjaimisen valmistajan laitteissa, pystyi kynällä ohjaamaan käyttöjärjestelmää ja  kynän sai laitteen runkoon sisään jemmaan. Muissa medioissa mainitut käyttöjärjestelmän lagailut loistivat poissaolollaan ja laite tuntui tosiaan liukkaammalta, kuin vertailukohtana ollut Samsung Galaxy S II.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=AQwp192eIVM

Bonuksena Samsungin edustaja riipaisi esiin Galaxy Tab:lle tarkoitetun clip-on suojakotelon, jossa on kiinteänä bluetooth-näppäimistö. Kyseinen kotelo sisältää seisontatuen tablettiosan takapuolella, ja etuosassa on mikroUSB-liittimellä varustettu, hyvin ohut bluetooth-näppäimistö. Kotelo tekee laitteesta käytännössä kertaheitolla miniläppärin, hyvin ohuen ja näppärän sellaisen. Näppäimistön tuntuma oli kiitettävä, vaikkakaan täysimittaisen näppäimistötelakan tuntumaan ei aivan päästä, on kotelo varmasti tervetullut lisä Tabia työvälineenä käyttävälle, kuten allekirjoittaneelle.

Bonusvideolla Galaxy Xcover:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=9BMBt85hsjw