HTC julkaisi hetki sitten Lontoossa Sensation XL-laitteen, jossa on 4,7” Super LCD -näyttö, 1,5 GHz MSM8255 -järjestelmäpiiri, 768 MB keskusmuistia ja kaikki tämä on pakattuna 9.9 mm paksuiseen alumiinirunkoon.

Valitettavasti mahtipontisesta nimestään huolimatta se tekee useamman kuin yhden kompromissin; näyttö ei ole varustettu Sensationista ja Sensation XE:tä tutulla qHD-resoluutiolla (960×540), vaan astetta mitättömämmällä WVGA-resoluutiolla (800×480) ja myös prosessori on astetta vaatimattomampi, sillä moniydinlaitten sijasta tikittää tässä vain yksi ydin, tosin korkeammalla kellotaajuudella kuin normaalisti. Plussana laitteessa on kuitenkin 16 GB tallennustilaa, tosin sitä ei voi laajentaa muistikorttipaikan puuttuessa kokonaan. Laitteen kamerana on 8 Mpix taustavalaistulla sensorilla ja etukamera on tyypilliseen tapaan 1.3 Mpix. Laitteessa on tuore Sense-käyttöliittymän 3.5-versio, joka on optimoitu hieman hitaammille yksiytimisille prosessoreille. Koska laite on Beats-brändätty, mukana tulee Beatsin nappikuulokkeet sekä erikoisversiossa Beats Solo-kuulokkeet. Laite on saatavilla Euroopassa marraskuusta lähtien. Valitettavasti emme ole kovin innoissamme Sensation-nimen sotkemisesta selvästi heikompitasoisiin laitteisiin, joka lähinnä aiheuttaa kuluttajalle vain päänvaivaa ja sekaannusta.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=6mF0j02SuFw