Samsung ja Google ovat toistamiseen kehittäneet yhteistyössä uraauurtavan älypuhelimen. Galaxy Nexus on maailman ensimmäinen laite, jossa on Googlen Android 4.0 -käyttöjärjestelmä (Ice Cream Sandwich). Käyttöjärjestelmän uutuusominaisuuksiin lukeutuu muun muassa NFC-toiminto, jolla tiedostoja ja internet-sisältöä voi jakaa Galaxy Nexuksesta toiseen NFC-ominaisuuden omaavaan laitteeseen lähes pelkällä kosketuksella.

Vuoden 2011 alussa lanseerattu Nexus S oli ensimmäinen Samsungin ja Googlen yhteistyönä kehittämä älypuhelin. Google on valinnut nyt toistamiseen Samsungin yhteistyökumppanikseen viedäkseen Android-käyttöjärjestelmän vielä askeleen pidemmälle.

Googlen uusi Android 4.0 -käyttöjärjestelmä mahdollistaa muun muassa YouTube-videoiden, internet-sivujen ja sovellusten jakamisen Galaxy Nexuksesta toiseen pelkällä kosketuksella ja beam-napin painalluksella. Android Beam -toiminnon mahdollistaa sisäänrakennettu NFC-tekniikka (Near Field Communication). Uudessa käyttöjärjestelmässä on myös uusi Face Unlock -toiminto, jolla puhelimen lukitus voidaan asettaa avautumaan etukameraa hyödyntävällä kasvojentunnistuksella.

Uusi käyttöliittymä mahdollistaa suuremman näytön

Android 4.0:n uusi käyttöliittymä mahdollistaa sen, että kaikki fyysiset painikkeet voidaan nyt korvata kosketusnäyttöpainikkeilla. Tämä tarkoittaa sitä, että laitteen näyttökokoa voidaan kasvattaa 4,65 tuumaan ilman, että laitteen koko kasvaa merkittävästi. Android 4.0:ssa on myös uudistettu tehtävienhallinta (Task Manager), joka mahdollistaa helppokäyttöisen ohjelmien hallinnan ja nopean siirtymisen ohjelmien välillä. Galaxy Nexuksessa on myös mobiilitukiasema-toiminto, jolla internet-yhteyden voi jakaa WiFin välityksellä ystäville.

Galaxy Nexuksessa on edeltäjästään tuttu pehmeästi kaareva muotoilu, ja sen tausta on uritettu, jotta puhelin istuu mukavasti käteen. Lisäksi se on varustettu erittäin valovoimaisella HD Super AMOLED -näytöllä, jonka tarkkuus on peräti 1280 x 720 pikseliä (720p). Galaxy Nexuksen suorituskyvystä vastaa 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin, ja laite tukee 3G-yhteyttä, joka kykenee jopa 21 Mb/s:n siirtovauhtiin. Puhelimella voi samanaikaisesti surffata netissä, kuunnella musiikkia ja pitää useita ohjelmia auki samanaikaisesti ilman suorituskyvyn heikkenemistä.

Tekniset tiedot: Galaxy Nexus on älypuhelin, jossa on 4,65 tuuman HD Super AMOLED -näyttö, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä (720p). Laite on kooltaan 135,5 x 67,94 x 8,94 millimetriä ja se painaa 135 grammaa. Siinä on Android 4.0 -käyttöjärjestelmä (Ice Cream Sandwich), 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja 16 gigan sisäänrakennettua tallennustilaa. Laitteen takana on uudistettu LED-valolla varustettu 5 megapikselin kamera, joka ottaa nyt myös panoraamakuvia. Galaxy Nexus tallentaa videokuvaa 1080p-tarkkuudella ja siinä on 1,3 megapikselin etukamera videopuheluita varten. Galaxy Nexus tukee HSPA+ -mobiililaajakaistandardia, jonka tiedonsiirtonopeus on peräti 21 Mb/s. Muita yhteysominaisuuksia ovat HSUPA (5,76 mb/s), 850/900/1900/1700/2100, edge/gprs 850/900/1800/1900, Bluetooth 3.0, WiFI 802.11 a/b/g/n ja USB 2.0. Lisäksi laitetta voidaan käyttää mobiilitukiasemana ja siinä on 1750 mAh:n Li-ion-akku. Galaxy Nexus saapuu kauppoihin marraskuun lopussa. Suositushinta lanseerauksen yhteydessä 649 euroa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-F_ke3rxopc