Suomen suosituimman kuvapalvelun, Kuvat.fi:n, Android-sovellus on vihdoinkin julkaistu. Vuonna 2004 perustettu Kuvat.fi -palvelu on kotimaisilla markkinoilla suurin kuvagalleriapalvelu ja matkalla se on imaissut pienempiä galleriapalveluita sisuksiinsa, mutta kasvu näkyy monipuolistumisena ja sosiaalisten ominaisuuksien mukaantulona. Nyt myös mobiiliominaisuudet laajentuvat.

Kuvat.fi:n yhteistyökumppanin, Versine Oy:n, tuottamasta Android-sovelluksesta on julkaistu sekä mainosrahoitteinen ilmaisversio, että maksullinen versio ilman mainoksia. Sovellus on hinnaltaan 1,62 € ja summalla saa nopean tavan jakaa kuvat suoraan galleriasta Androidin jako-toiminnon kautta Kuvat.fi -palveluun.

Käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen jälkeen valitaan kansio johon tiedosto halutaan; valintadialogissa kansiot näkyvät viimeisimpien muokattujen mukaan listattuna, joten materiaalin keskittäminen aktiivisesti käytössä oleviin kansioihin on helppoa. Valitettavasti kansioiden luonti ja muokkaus ei tosin onnistu sovelluksen kautta, vaan se on tehtävä käsin joko selaimella tai FTP-ohjelmalla. Siirtoprosessin tila näkyy notifikaatioissa ja sen päätteeksi siitä jää viesti samaan paikkaan.

Sovellus on hyvin simppeli toteutukseltaan ja kuvien sekä videoiden jakaminen sillä on vaivatonta. Palvelu saa allekirjoittaneelta kiitosta nopeudesta,  laajasta tiedostoformaattituesta sekä kehitysehdotusten avoimesta vastaanotosta. Aktiivisena sosiaalisen median kuluttajana olisin toivonut esim. kansioihin “tykkää”-toimintoa, mutta toivon mukaan vastaava ominaisuus olisi tulossa. Selainpohjaisen hallintapaneelin monipuolisuus ei jätä kylmäksi ja mobiililaitteiden selaimella käytettävä sivuston mobiiliversio on myös hyvin viimeistelty.

 

Linkit Android Marketiin: