HTC Rhyme on HTC:n visio naiselliseen makuun sopivasta puhelimesta ja päätimme vilkaista mitä puhelin tuo tullessaan.

HTC Rhyme on saatavilla kolmessa mediaseksikkäästi nimetyssä sävyssä, jotka ovat: Clearwater (vaaleansininen), Hourglass (Samppanja) ja Plum (violetti). Meille saapui näistä Hourglass, joka allekirjoittaneen mielestä on myös neutraalein. Se, missä Rhyme eroaa massasta on lisätarvikkeet, ne tulevat suoraan mukana pakkauksessa. Puhelimen mukana toimitetaan lataustelakka, vilkkuva kännykkäkoru, joka ilmoittaa näyttävästi mm. saapuvista puheluista ja lukemattomista tekstiviesteistä, lisäksi paketissa on keinonahkainen suojapussi ja kuulokkeet, jotka kaikki on sävytetty puhelimen mukaan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=z8JiZkGC4Z8

Puhelimen etupuolta koristaa 3,7” näyttö jonka alta löytyvät kapasitiiviset toimintonäppäimet (koti, valikko, takaisin ja etsi) ja näytön yläreunasta löytyy VGA-tasoinen etukamera. Vasemmasta reunasta löytyy mikroUSB-portti ja oikeasta reunasta äänenvoimakkuuden säätöpainike. Yläreunaa koristavat tuttuun tapaan 3,5 mm kuulokeliitäntä ja virtapainike. Takapaneelia koristavat LED-salama, 5 Mpix kamera 720p-videokuvauksella ja lataustelakan kontaktipisteet.

Pienenä negatiivisena asiana on mainittava, että Rhymen akku ei ole käyttäjän vaihdettavissa. Akku on kuitenkin perinteinen HTC:n akku ja pinnit ovat nähtävissä IMEI-koodin sisältävän takuusuojatarran alta. Sitä ei kuitenkaan ole pelkällä tarran poistamisella mahdollista vaihtaa, sillä akku on lukittu paikalleen rungon sisään ja vaihtaminen vaatii puhelimen purkamista.

Laite ajaa muokattua HTC:n Sense 3.5-käyttöliittymää, joka virtaviivaistaa työpöytää vaihtamalla HTC:n muista laitteista tutun alareunan puolikaaren kahteen painikkeeseen. Työpöydän klassinen retrokello on vaihtunut virtaviivaisempaan digitaaliseen kelloon ja viiteen pikavalintaan. Pikavalintojen sisältö on vapaasti muokattavissa kyseisen widgetin asetuksissa. Retrokello tosin löytyy edelleen widget-listauksesta niille jotka sitä jäivät kaipaamaan.

HTC Sensen 3.5-versio, optimoi edellistä versiota toimimaan yksiytimisillä puhelimilla hukaten vähän graafisia jippoja, mutta tuoden muutaman lisäominaisuuden tullessaan. Nuo hukatut jipot ovat käytännössä sellaisia ettei niihin kiinnitä huomiota ellei 3.0 ole ennestään hyvin tuttu. Käytännössä ne ovat hyvin pieniä eroja esimerkiksi työpöytiä vieritettäessä HTC:n widgetit hajoavat pienempään määrään eri kerroksia ja widgetit on piirretty alhaisempaa resoluutiota varten jne. Eli ei mitään normaalia käyttöä haittaavaa.

Ensimmäisenä uusista ominaisuuksista tulevat esiin esim. päivitetty Puhelin-ohjelma, jossa on vihdoin pikakuvake Henkilöt-ohjelmaan, data- ja puhelulaskuri, tiedotusalueen pika-asetuksiin on tullut Wi-Fi:n statuksen kertova alue, selaimen ulkoasua on parannettu, kustomointivalikko on nyt rikottu useampaan välilehteen sen selkeyttämiseksi sekä kameraohjelmistoon on tullut graafisemmat painikkeet efekteille ja toimintotilan valintaa varten.

Ohjelmistopuolella laite tarjoaa tietenkin perinteisen Google-paketin  (Gmail, Youtube, Kello,  Laskin, Kalenteri, Maps, Haku, Selain,  Talk) lisäksi Adobe Readerin, Peilin, Dropboxin, Facebookin, Facebook Chat-ohjelmiston, Muistiinpanot, Soundhound-biisintunnistusohjelmiston, Polaris Officen kevytversion, Twitterin, Friendstream -Facebook & Twitter-ohjelman, Ääninauhurin, FM-radion, HTC Watch -videovuokraamon, Kamera, Tehtävät-ajanhallintatyökalun, Taskulampun, Reader E-kirja-ohjelmiston, DNLA-pääteohjelman ja Wi-Fi Hotspot -työkalun. Näiden lisäksi mukana tulee myös ilmainen Locations Navigaattori ja sen premium-version 30 päivän testilisenssi. Paljon urheilevia miellyttänee esiasennettu Endomondo ja tuki ANT+ protokollaa tukeville sykevöille.

Kuten aiemmin mainitsimme, tulee mukana lataustelakka ja aktiivinen kännykkäkoru. Näistä jälkimmäinen sisältää klipsin jolla sen saa kiinnitettyä esimerkiksi käsilaukun ulkopuolelle hihnaan ja itse koru kiinnitetään puhelimen kuulokeliitäntään. Koru toimii mm. näppäränä apuna puhelimen onkimisessa kassinpohjalta. Valitettavasti tuo 3,5 mm liitäntään kiinnittäminen on myös korun Akilleen kantapää, sillä tämä tehokkaasti estää musiikin kuuntelemisen varaamalla ko. liittimen kokonaan korulle.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=EFC0s-r-NdE

Koru vilkuttaa sinistä valoa mikäli puhelimessa on lukematon tekstiviesti, sähköposti, ilmoitus tai mikäli tulossa on puhelu.

Mukana tuleva telakka helpottaa puhelimen lataamista ja poistaa turhan USB-kaapelin kanssa näpräilyn,  positiivisena yllätyksenä puhelin tunnistaa myös olevansa telakoitu ja ruudulle tulevat kello, sää, musiikintoistonäppäimet. Telakka toimii samalla myös kaiuttimena, kun laite on asetettuna siihen, joten tästä saa kokonaisuutena mainion yöpöytäsoittimen. Ruudulta löytyy samalla myös kalenteri ja puhelimen pikanäppäimet sekä näytön taustavalon sammutus. HTC on selvästi ennakoinut puhelimen pyörimistä käsilaukussa ja pääsääntöistä telakan käyttö laittamalla mikroUSB-liittimen eteen suojaluukun. Valitettavasti telakan käyttäminen ei ole aivan saumatonta, sillä telakka on muotoiltu hieman turhan tarkkaan puhelimen muotoja myötäileväksi ja sen nostaminen telakasta vaatii aikamoista sorminäppäryyttä tai telakan kääntämistä kyljelleen. Pieni lovi telakan kyljessä olisi helpottanut sen käyttämistä huomattavasti.

Quadrant testistä puhelin nappasi 1667 pistettä, joka on kiitettävästi  vuoden ikäiseltä 1 GHz prosessorilta, joka löytyi mm. HTC Desire HD:sta.