Saimme testiimme Samsungin uuden keskiluokan taistelijan Samsung Galaxy W:n. Päätimme selvittää mitä voi odottaa nykypäivänä noin 300 euron Android-puhelimelta.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=5ntsKonuK7o

Galaxy W:n etupuolta koristaa 3,7” 480×800 resoluution näyttö, jonka pikselitiheys, kiitos pienemmän näytön, on parempi kuin Samsung Galaxy S II:ssa. Laite kuitenkin vaihtaa Samsungin erinoimaisen Super Amoled Plus näytön halvempaan S-LCD paneeliin. Näytön yläreunasta löytyy VGA-tasoinen web-kamera videopuheluita ja Google Talk- tai Skype-videokeskusteluita varten.

Näytön alareunasta löytyvät Samsungin perinteiset näppäimet joista menu- ja takaisin-näppäimet ovat taustavalaustuja ja kapasitiivisia. Kotinäppäin sen sijaan luottaa perinteiseen painikkeeseen. Laitteen vasemmasta reunasta löytyvät äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ja oikeasta reunasta virtapainike. Yläreunasta löytyvät 3,5mm kulokeliitäntä ja suojaluukun takaa mikroUSB-liitäntä.

Mukavasti teksturoidusta takakannesta löytyy 5mpix 720p videokuvaukseen kykenevä autofokuskamera ja kaiuttimen aukko.

Käyttöliittymänä laite ajaa pääsääntöisesti samaa TouchWiz 4.0 käyttöliittymää kuin isoveli Samsung Galaxy S II ja mukana ovat uudelleen skaalattavat widgetit, muokattavat työpöydät, ohjelmavalikkojen kansiot ja muut Touchwizin ominaisuudet, joita olemme kehuneet. Valitettavasti W:ssä ei ole puhelimen soittoäänen mykistävää kääntöelettä lukuunottamatta Galaxy S II:n monikosketus- ja kiihtyvyysanturieleitä.

Ohjelmistoina mukana tulevat Googlen omat Selain, Laskin, Gmail, Galleria, Youtube, Maps, Search, Latidude, Talk ja Market. Näiden lisäksi puhelimesta löytyvät Samsungin esiasentamana FM-radio RDS-tuella, kello, musiikkisoitin, kameraohjelmisto, sähköpostiohjelma, ääninauhuri, tiedostonhallinta, tehtävienhallinta, tehtävälista, pienoispäiväkirja, Allshare DLNA-asiakasohjelma, Kies Air, muistio, pikaviestin, Game Hub-pelikauppa, Music Hub-musiikkikauppa, Sosial Hub Twitter- ja Facebook-asiakasohjelma, Polaris Officen täysversio, sekä kuvanmuokkaustyökalu.

Kultakorvahifisteille on positiivinen yllätys että Samsung on lisännyt laitteen vakiosoittimeen Flac-tuen.

Todennäköisesti tehorajoituksien vuoksi laitteen mukana ei tule SGS II:ssa löytyvää videoeditoria.

Videoeditorin puutteesta huolimatta ei laite ole kuitenkaan mikään luuska vaan laitteen sydämenä pyörii Qualcommin 1,4Ghz yksiytiminen prosessori, joten pelitehoakin löytyy riittävästi. Valitettavasti tuplaytimen vaativia Shadowgunia tai Riptide GP:tä ei puhelimella pelata.

Myös laitteen videotoistin ansaitsee kiitosta, laite pyörittää Xvid- ja Divx-videot molemmat 720p resoluutiolla. Lisäksi toistin tukee tietenkin MPEG-4 formaattia. Testasimme myös pyörittää Dice playerillä 720p MKV-tiedostoa lähiverkon yli, jämä toimikin myös kiitettävästi, joskin pientä nykimistä oli havaittavissa, mutta tämä oli todennäköisesti verkon ongelma.

Laitteen mukana tuleva AllShare DLNA-asiakasohjelman avulla kuvattujen kuvien ja videoiden katsominen isolla ruudulla onnistuu näppärästi DLNA:ta tukevalla laitteella, kuten esimerkiski Sonyn ps3. Muuta tapaa ei valitettavasti videokuvan ulosottoon ole, sillä laite ei tue MHL:ää.

Laitteen mukana tulee sisäistä tallennustilaa 1,7 Gigatavua ja ohjelmille tallennustilaa löytyy tämän lisäksi vielä Gigatavun verran. Tallennustilaa onneksi pystyy laajentamaan SD-kortin avulla.

Samsung Galaxy W ensimmäisten Android-laitteiden joukossa tukee operaattorien asetusviestejä, asia varmasti miellyttänee monia jotka ovat taistelleet APN-asetusten kanssa.

Laite repäisi Quadrant tuloksena 1292 ja Vellamon nettisivun renderöintitestistä 767 pistettä.

Hinta-laatusuhteeltaan Galaxy W tarjoaa oivan paketin, joka sopii myös mukavasti pienikätisille.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=mgrh5EqZXD0