Huawei on eilen julkistanut (toistaiseksi) maailman ohuimman älypuhelimen 2012 Consumer Electronics Show (CES) -tapahtumassa Las Vegasissa. Huawei Ascend P1 S on vain 6,68 millimetrin paksuinen ja siinä on 4,3 tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö, jonka resoluutio on 960 x 540 ja jota suojaa kestävä Corning®Gorilla®-lasi. Laitteen sydämmenä sykkii kaksiytiminen 1.5 GHz Cortex-A9 -prosessori jonka ansiosta Ascend P1 S on myös luokkansa nopeimpien joukossa. Ascent P1 S on kompakti älypuhelin, joka sopii myös hyvin esimerkiksi videoiden katseluun ja pelien pelaamiseen. Laitteen käyttöjärjestelmä on Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

”Ascend P1 S on Huawein älypuhelimien uusi lippulaiva ja ensimmäinen uuden sukupolven ohut älypuhelin, jossa ei ole tehnyt kompromisseja suorituskyvyn tai toiminnallisuuksien suhteen. Uusi älypuhelin on myös hyvä esimerkki Huawein panostuksista innovaatioihin ja kykyyn tarjota uusinta älypuhelinteknologiaa sekä laitteessa että ohjelmistoissa”, sanoo myyntipäällikkö Olli Laamonen Huaweilta.

Huawei julkisti myös saman tuoteperheen Ascend P1 -älypuhelimen, jossa on samat ominaisuudet, mutta jonka paksuus on 7,69 mm:ä. Molemmissa uusissa älypuhelimissa on sama elegantti ja ohut muotoilu. Värivalikoima on joko Metallic Black tai Ceramic White.

Sekä Ascend P1 että Ascend P1 S -malleissa on 1800 mAh/1670 mAh-akku ja kaksi sisäänrakennettua kameraa: 8 megapikselin BSI-kamera laitteen takana ja 1,3 megapikselin HD-kamera laitteen etupuolella. Molemmat kamerat sisältävät LED-salamavalon ja HDR-ominaisuudet. Full HD (1080p) -toiminnallisuuden ansiosta suuri näyttö pääsee oikeuksiinsa videokuvattaessa. Verkkoon voi liittyä 3G:n, Wi-Fin tai Bluetoothin avulla. Älypuhelimet sisältävät myös sisäänrakennetut sosiaalisen median toiminnallisuudet, joiden avulla käyttäjä voi jakaa kuvia ja videoita Twitterin ja Facebookin välityksellä.

Huawei Ascend P1/P1 -mallit ovat saatavilla Suomessa vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä. Hinnat tarkentuvat lähempänä julkaisuajankohtaa.