Kävimme viime vuonna Mobile World Congress-tapahtumassa Barcelonan auringossa, mutta jätimme kertomatta mistä tuttavallisemmin MWC:nä tunnetussa tapahtumassa on kyse. Päätimme nyt jälkiviisaina paikata tämän puutteen hyvissä ajoin ennen 26.2. alkavaa hullunmyllyä.

MWC on GSM Associationin (GSMA) järjestämä suurin mobiilialan tapahtuma, joka kasaa paikalle laite- ja komponenttivalmistajat, operaattorit, ohjelmistokehittäjät ja tietenkin toimittajat joka puolelta maailmaa. Tapahtuma järjestetään Barcelonan Fira Montjuïcinissä, joka tunnetaan myös nimellä Fira de Barcelona. Alueella on hulppeat 365 000 m2 näyttelytilaa (vaivaiset 3 kertaa Helsingin Messukeskuksen pinta-alan verran) ja tätä laajennetaan ulkoalueille tulevilla väliaikaisilla rakennuksilla. Vuonna 2011 kävijöitä oli yli 60 000.

Tapahtuma eroaa muista messuista siinä, että se on vain ammattilaisille suunnattu tapahtuma. Siinä missä Las Vegasin CES on myös tavalliselle kansalle, löytyy MWC:stä taas enemmän pukumiehiä, kuin Kokoomuksen vaalivalvojaisista.

Myös muilta messuilta tutut booth babet puuttuvat miltei kokonaan tapahtumasta, mutta onneksi sentään Samsung ja CBOSS tekivät viime vuonna pienen poikkeuksen tähän MWC:n trendiin.

Asia, joka tekee MWC:stä erityisen mielenkiintoisen, on se fakta, että valmistajat julkaiseva tapahtumassa käytännössä kaikki kuluvan vuoden kuumimmat uutuudet ja nämä ovat yleensä jo toimivina prototyyppeinä esittelyalueilla tutustuttavissa. Viime vuonna tapahtumassa julkaistiin mm. Samsung Galaxy Tab 10.1, Samsung Galaxy S II, HTC Flyer ja Sony Ericsson Xperia Play.

Erityismaininnan viime vuoden käynnistä saa meiltä Googlen massiivinen alue, joka oli mukava piristys ammattimaisesta ja aavistuksen tosikkolinjasta smoothie-baareineen ja liukumäkineen. Kiinnostuneille lisäsimme muutaman lisäkuvan alueesta artikkelin lopussa olevaan galleriaan.

Kuten olemme jo muutamaan kertaan maininneet, matkustamme pääkallonpaikalle myös tänä vuonna joten blogiamme kannattaa seurata tavallista tiiviimmin alkaen 26.2.