Omenaleirissä ollaan totuttu jo pitkään helppoon yhdistettävyyteen erinäköisten audiolaitteiden kanssa ja nyt Philips on tuonut markkinoille oman laitteensa, jonka luvataan olevan yhteensopiva käytännössä kaikkien Android-puhelimien kanssa.

httpvh://youtu.be/OmbGaepmQYU

Laitteen keskeltä löytyy Philipsin kehittämä nerokas telakka; telakan keskiosa liikkuu vaaka-akselilla reunasta toiseen, joten riippumatta mikroUSB-liittimen sijainnista, on puhelin aina telakassa oikeassa kohdassa. Lisäksi liittimessä olevien tukipalikoiden korkeutta pystyy säätämään portaattomasti, joten oikeanlainen tuki on aina taattu. Telakan mikroUSB-liitin on käännettävissä, joten puhelimen saa kiinni telakkaan oli USB-liitäntä puhelimessa miten päin tahansa.

Fidelio käyttää puhelimeen yhdistämiseen bluetooth-yhteyttä, joten tarvittaessa ääni kulkeutuu kaiuttimeen jopa 10 m päästä. Puhelimille, jotka eivät tue bluetoothin A2DP-ominaisuutta, tulee mukana perinteinen 3,5 mm kaapeli.  Vanhempia miniUSB-laitteita varten löytyy tavallinen USB-portti johon latauskaapeli on helppo kiinnittää ja siitä saa myös ladattua toista laitetta samalla.

Ainoat kontrollipainikkeet laitteessa ovat äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ja virtapainike. Mukana kulkevaa Android-soitinta etsivää varmasti innostanee tieto että laite toimii verkkovirran lisäksi myös neljällä AA-paristolla, joille Philips lupailee noin kahdeksan tunnin kestoa.

Philips on kehittänyt Fidelion rinnalle oman Android-sovelluksen, jonka avulla Fidelio toimii täysiverisenä telakkana; Fidelio ei kerro, toisin kuin monet Android-telakat, kiinni olevalle laitteelle telakoitumismahdollisuudesta.  Fidelio-sovellus toimii musiikkisoittimen lisäksi työpöytäkellona ja mahdollistaa internet-radioiden kuuntelun helpolla Tune-It -radioon perustuvalla alisovelluksella. Ohjelmisto mahdollistaa myös automaattisen bluetoothin päälle kytkeytymisen, kun puhelin lyödään kiinni Fidelioon, joka teoriassa olisi Fidelion käyttäjälle käyttöä huomattavasti helpottava ominaisuus. Valitettavasti Philipsin insinööreillä ei ole suunnittelu ole mennyt aivan kuten Strömsössä ja Fidelio-sovellus on ohjelmoitu käynnistymään automaattisesti aina, kun puhelin kiinnitetään mihin tahansa laturiin, ja samalla yritetään myös käynnistää Bluetoothia. Kyseinen ”ominaisuus” saa käyttäjän poistamaan Fidelio-sovelluksen alta aikayksikön puhelimestaan ja kytkemään bluetoothin käsin esim. widgetistä päälle ja pois.

Äänenlaadullisesti laite on kokoonsa nähden kiitettävä, mutta mitään suunnatonta Hi-Fi -elämystä ei kannata odottaa, mutta hinnan ja äänenlaadun suhde on laitteessa kohdillaan.

Laitetta myy Suomessa Teknikmagasinet 139 € hintaan

Tekniset tiedot:

Kaiutinelementit: 2kpl 3″ elementtiä 3 L kotelossa

Lähtöteho (RMS): 10 W

Mitat (LxSxK): 271 x 130 x 90 mm

Langattomat bluetooth-profiilit: A2DP, AVRCP, SPP

Liittimet: mikroUSB, USB, AUX (3,5 mm), virta