MikroPC-lehden toimitus oli törmännyt samaan tarjoukseen Groupon-palvelussa kuin allekirjoittanutkin ja päätynyt tekemään artikkelin trendikkäiden tuotteiden harhaanjohtavasta mainonnasta. Tästä suivaantuneena piti kirjoittaa vastine Androidsuomeltakin, koska näistä laitteista kysellään todella usein.

Artikkelissa käsitellään Diel-merkkistä kiinantuotosta, joita on hyvin paljon markkinoilla ja usein myös täysin samaa tuotetta monilla eri nimillä. Markkinointisuperlatiivien viljely liki 100 euron tabletin mainoksessa herättää toki mielenkiintoa, mutta myös kysymyksiä kuten: “voiko halpa olla yhtä hyvä kuin kalliimmat merkkituotteet?”. Suora vastaus on “Ei”. Sen verran on kuitenkin pakko lisätä, että käyttötarkoituksia ja vaatimustasoja on niin paljon, että jokaista käyttäjää koskettavaa suoraa vastausta on paha mennä antamaan. Valitettavasti muutamia näitä arvostelleina olemme todenneet, että niitä ei vaan voi hyvänäkään päivänä verrata hintavampiin ja viimeistellympiin tuotteisiin. Paras tapa on testata laitetta itse ja varoa ostamasta sikaa säkissä, vaikka hinta olisikin hyvin houkutteleva. Monille löytyy näistäkin mieluisa ja tarpeet täyttävä tuote.

Suurimpia miinuspuolia laitteissa ovat yleensä eksoottiset ja heikkotehoiset prosessorityypit, hidas tai kokonaan puuttuva grafiikkasuoritin, näytön katselukulmat sekä yleinen huono yhteensopivuus, varsinkin mikäli kyse on MIPS-suorittimella varustetusta laitteesta, kuten artikkelissa oli. Vaatimattomimmatkin pelit ja hyötysovellukset saattavat olla käyttökelvottomia tai jopa asennuskelvottomia, koska Android Market tuomitsee laitteen epäyhteensopivaksi. Tällöin jäljelle jää usein hieman turvaton “side-loading” eli ohjelman lataaminen kolmannen osapuolen sovelluskaupasta suoraan laitteen SD-kortille ja sitä kautta saada peli tai ohjelma asennetuksi. Toimivuutta tämä ei kuitenkaan takaa.

Jatketaan tästä Hill Street Bluesin sanoin: “Let’s be careful out there”.

MikroPC:n artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan alta:
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/ostitko+129+euron+android+40+tabletin+tata+sinulle+ei+kerrottu/a778399