Sanoma Media on vihdoin julkaissut televisiossakin mainostetun Ruutu.fi-ohjelmansa Android Marketissa. Ohjelma mahdollistaa Ruutu.fi:n sisällön katsomisen näppärästi Android-laitteella. Näin siis teoriassa. Käytännössä kuitenkin Ruutu.fi ohjelma on unohtanut täysin Googlen Android-ohjelmien design-ohjeistuksen ja tarjoaa sen sijaan Android-käyttäjälle epäintuiivista käyttöliittymää, joka näyttää olevan portattu suoraan omenaversiosta. Menu-nappikin on ohjelmalle outo käsite. Asiaa ei myöskään helpota se, että testeissämme useat videon katseluyritykset kaatuivat heti mainosten jälkeen ja itse toivottu sisältö jäi näkemättä. Videoiden kuvanlaatu oli kohtalainen, mutta Ruutu.fi-websivun käyttäminen Flashiä hyödyntäen tarjosi parempaa kuvanlaatua kuin natiiviohjelma, joten toivomme, että Sanoma lisää ohjelmaansa varsinkin tablettikäyttäjiä varten erillisen HQ-tilan videoiden katsomiseen.

Suosittelemme toistaiseksi käyttämään Ruutu.fi:tä selaimen kautta, kunnes Sanoma saa ohjelman stabiiliksi ja Android-käyttäjälle ystävällisemmäksi.

Market: Ruutu.fi