Google on yhdistänyt kaikki mediaan ja ohjelmistoihin liittyvät palvelunsa Play-kokonaisuudeksi.  Nyt käyttäjät voivat ladata ohjelmat, pelit, kirjat, elokuvat ja musiikkinsa yhdestä paikasta.

Google Play on uusi nimi pilvipalvelulle, joka tunnettiin ennen nimillä Android Market, Google Music ja Google eBookstore. Tuotteet muuttavat nimikseen Google Play Store, Google Play Music, Google Play Books ja Google Play Movies. Valitettavasti täälla pohjolan perukoilla ja suuressa osassa Eurooppaa tämä tosin tarkoittaa enimmäkseen vain uutta osoitetta Android Marketille, mutta tulevaisuudessa ehkä mekin saamme kokea muitakin Googlen mediapalveluita. Android-ohjelmistot päivittyvät lähes itsekseen, joten toimintoihin ei yleisesti tule suuria muutoksia. Android-ohjelmat voi jatkossakin ladata suoraan webistä jokaiselle laitteelle.

Samalla Google on myös muuttanut Android Marketin, nyk. Google Play Storen, ohjelmien kokorajoitusta. Google on aiemmin rajoittanut ohjelmien koon 50 megatavuun, joka toimii hienosti useimmille ohjelmille, mutta suuremmat pelit ovat aina vaatineet erityishuomiota ja satojen megatavujen latauksia jälkikäteen ja yleensä vasta ohjelman ensikäynnistämisen jälkeen. Uuden määritelmän mukaan itse ladattavan ohjelmatiedoston koon pitää edelleen olla alle 50 MB, mutta sille sallitaan kaksi kahden gigatavun lisäosaa. Google tarjoaa niille myös ilmaista tilaa pilvipalvelustaan, joten kehittäjille ei tule lisäkustannuksia ja käyttäjät näkevät vastaisuudessa suoraan ohjelmaa ladatessaan paljonko tilaa se vaatii.

Google julkaisi loppukuusta myös uuden käyttöjärjestelmänsä design-suositusten lisäykseksi kasan sapluunoita, koska olivat saaneet huomattavan määrän pyyntöjä kehittäjiltä. Android UX -tiimi myöntyi mielellään ja tuloksena on kauniita värejä, interaktiivisia nappeja, ikoneita sekä  yleisimpien laitteiden hahmotelmia ohjelmistojen ulkoasusuunnittelua varten. Tämä toivottavasti parantaa ohjelmistojen yhtenäisyyttä graafisen ilmeen ja käytettävyyden puolesta.

Juhlistaakseen uudistuksia, Google on laittanut myös muutamia ohjelmia alennusmyyntiin, joka jatkuu viikon ajan, joten kannattaa pitää uusiutunutta kauppaa silmällä:

https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_2012_03_06_AppsFavorites

 

Lähteet:

Google Play:

http://android-developers.blogspot.com/2012/03/introducing-google-play.html

Google Play Store – uudet kokomääritelmät:

http://android-developers.blogspot.com/2012/03/android-apps-break-50mb-barrier.html

Android Design V2:

http://android-developers.blogspot.com/2012/02/android-design-v2-now-with-stencils.html