Kuvausrintamalla on käynyt kuhina viime aikoina ja markkinoille on tullut tasaista tahtia innovaatioita, jotka mullistavat valokuvaamista. Yli 10 vuotta alalla toiminut Ruotsalainen yritys nimeltä Scalado kohisuttaa tällä kertaa Barcelonan areenoita Rewind ja Remove tuoteuutuuksillaan. Kuvien pikaiseen jälkikäsittelyyn erikoistunut yritys onnistuu yllättämään.
Valokuvaaminen kännykällä yleistyy hurjaa tahtia ja vähemmän yllättäen sen mukana tulee myös kuvaamista helpottavia mobiili-innovaatioita. Kuvien jälkikäsittely pidemmän kaavan mukaan on yleensä työlästä ja aikaa vievää puuhaa mikäli haluaa hyvää jälkeä. Moni kuitenkin haluaa yksinkertaisen tavan jakaa hetkiä sosiaalisissa medioissa, joten Scaladon tyyppiset yritykset ovat ottaneet ohjat käsiinsä ja tuottavat hyvin erikoistuneita sovelluksia muokkaustarpeisiin.

Rewind on yksinkertaisuudessaan nerokas; mikäli haluat, että lopputulos on miellyttävä, on yleensä otettava useampi otos ja valittava niistä mieluisin tai yhdisteltävä manuaalisesti kuvanmuokkausohjelmalla osia kuvista. Tämä sovellus kuitenkin tekee tämän puolestasi, sillä se ottaa sulkimen painalluksen jälkeen useamman kuvan kohteista ja antaa sinulle valittavaksi useita kasvontunnistuksen jälkeisiä ilmeitä henkilöiden kasvoilta. Yksinkertaisella valintatyökalulla saat selattua ilmeitä ja valittua onnistuneimmat ja tallennettua ne lopputulokseen. Ryhmäkuvien pelastaja on saapunut!

Remove tekee häiriötekijöiden poistamisesta häiritsevän yksinkertaista. Se tekee käytännössä saman kuin Rewind, mutta antaa sinulle mahdollisuuden poistaa liikkuvat häiriötekijät kuvasta joko käsin tai automaattisesti. Sovellus tunnistaa liikkuvat kohteet ja muut muutokset kuvassa ja poistaa ne häiritsemästä täydellistä maisemakuvaa. Halutessasi voit myös palauttaa kuvassa olleita henkilöitä, mikäli joku sattui olemaan juuri sopiva.

Scaladon tuotteita ei ole suoraan saatavissa puhelimien marketeilta, vaan he myyvät pääasiallisesti laitevalmistajille tuotteitaan, mutta kuulemma harkinnassa on tuoda Androidille oma kamerasovelluspaketti.

 

Toimittajamme sai Barcelonassa demon Rewindista:

httpvh://youtu.be/8zVuqCwFbao

ja Removesta

httpvh://youtu.be/U9av6d6_lEE

bonuksena myös Scaladon Free Panorama

httpvh://youtu.be/JKxp-Kl6Ksk