Google julkaisi vihdoin pitkään huhutun pilvipalvelunsa ja käyttöönoton yhteydessä tarjotaan 5 gigatavua ilmaista tilaa. Drive synkronoi Dropboxin ja monen vastaavan tavoin tiedostot pilveen, josta ne ovat sitten saatavilla kaikkialla missä Drive on asennettuna.
Suurin ero muiden pilvipalveluiden ja Driven välillä on kuitenkin se, että Drive on käytännössä päivitetty Google Docs eli vanhat siellä jo olemassa olevat  dokumentit ovat ladattavissa suoraan Driven kautta tietokoneelle tai Android-laitteelle. Google on myös lisännyt Youtubesta tutun videoeditorin Driveen, joten sen avulla videoiden editointi on lapsenleikkiä. Gmail-integraatiota ei vielä julkaistu, mutta on kuitenkin odotettavissa, että esimerkiksi liitetiedostot on mahdollista ladata Driveen, josta ne ovat saatavilla kaikkialla missä niille on käyttöä.

Levytilaa voi ostaa myös tarvittaessa lisää, kuukausihinnat ovat seuraavat: $2,49 (n. 1,89€) 25 gigatavua, $4,99 (3,78€) 100 gigatavua tai $49,99 (37,86€) 1 teratavu. Bonuksena Google lupaa levytilan päivittäneille Gmailiin 25 gigatavua lisää tilaa, riippumatta siitä miten paljon lisälevytilaa ostaa.

Driven voit ottaa käyttöösi kirjautumalla Google-tunnuksilla osoitteessa https://drive.google.com/start ja Android-sovellus löytyy tietenkin Google Playstä.

Huom! Käyttöönotossa saattaa esiintyä pientä viivettä, koska Google-tili ilmeisesti päivitetään Drive-yhteensopivaksi. Monet ovat raportoineet “Google Drivesi ei ole vielä valmis” -ilmoitusta, jonka yhteydessä on notifikaatiopainike, jota painamalla saa ilmoituksen, kun Drive on käytettävissä.

Google Suomi on luonut palvelusta laajemman esittelyn, joka löytyy heidän virallisesta blogistaan tämän linkin takaa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=wKJ9KzGQq0w