Google on julkaissut uutta tietoa viime vuoden lopulla huhutuista lisättyä todellisuutta hyödyntävistä laseista.

Google+ -sivulla vahvistettu projekti on saanut nimekseen Project Glass. Tällä hetkellä sivulla on tarjolla yhden postauksen ja muutaman kuvan lisäksi esimerkkivideo laitteen mahdollisista käyttötarkoituksista.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4

Videossa näkyvä puheentunnistukseen perustuva käyttöliittymä ei ole vielä lopullisessa muodossaan, mutta saumaton käyttökokemus ja yhteydet Googlen palveluihin langattoman verkon kautta ovat keskeisessä asemassa. Google pyytääkin katsojia kommentoimaan ja antamaan palautetta aiheesta Google+:aan.

Lisätty todellisuus” -termiä käytetään näkymistä, joissa läpinäkyvään näyttöön tai videokuvaan on lisätty graafista informaatiota vahventamaan tai muuttamaan sitä.