Parallels on julkaissut Google Play Storessa kaksi työkalua joilla on mahdollista monitoroida ja etähallita omaa Plesk-hallintapaneelilla varustettua palvelinta.

Parallels Plesk Monitor on täysin ilmainen työkalu joka mahdollistaa palvelimella pyörivien prosessien valvonnan ilmaiseksi. Puhelin tuottaa ilmoitusäänen sekä ilmoitusalueelle viestin mikäli jonkin prosessin tai palvelun tila on muuttunut  (esim. mikäli tietokantapalvelu on kaatunut tai pysäytetty). Palvelun käyttö edellyttää Plesk-paneelin 10.4-versiota, mutta muutoin kyseisen ohjelmiston käyttö on ilmaista. Ominaisuus on näppärä sillä tämä mahdollistaa reagoinnin vikatilanteisiin nopeasti ja tällä voi välttää mahdollisten lisämaksullisten valvontojen ostamisen omalta operaattorilta.

Monitorilla on myös mahdollista seurata levyjen, muistin ja prosessorin kuormitustilaa.

Parallels Plesk Manager lisää edellä mainittuun ohjelmistoon mahdollisuuden käynnistää ja sammuttaa palveluita; ominaisuus toimi hyvin myös 3G-verkon ylitse ja palveluiden sammutus- ja käynnistyskäskyt menivät perille halutusti. Managerin käyttö edellyttää Plesk-paneelin lisäksi myös Parallels Power Pack -lisenssiä jota kannattaa kysyä omalta operaattorilta. Testasimme itse palvelua ja ohjelmistoja Planeetta Internetin tarjoamalla testipalvelimella ja heidän Plesk 10.4 -paneelillaan varustetut palvelimet täyttävät molempien sovellusten vaatimat tekniset edellytykset.

Google Play: Parallels Plesk Server Monitor | Parallels Plesk Server Manager | Linkki: Planeetta Internet Oy