Samsung on avannut pohjoismaisille kehittäjille Samsung App Challenge -kilpailun, jossa on tarkoituksena kehittää mobiilisovellus, joka käyttää Samsungin S-Peniä luovalla tavalla hyväkseen. Kilpailussa painotetaan luovuutta ja siihen voi osallistua minkälaisella tahansa sovelluksella: “käytännöllisellä, hauskalla tai aivan täysin järjettömällä”. Voittajalle on luvassa 15 000 euroa.

Arviointikriteereinä ovat S-Penin luova käyttö, Noten näytön käyttäminen hyödyksi, sovelluksen ulkoasu, “dynamiikka” ja koodin luovuus, sekä lopulta myös kaupallinen potentiaali. Kehittämiseen tarvitaan S-Pen SDK, mutta itse Note-laitteita – Note 5.3 tai Note Tab 10.1 –  ei tarvita, sillä sovellusta voi testata emulaattorissa tai Samsungin Remote Test Labissa. Valmis sovellus ladataan Samsungin sovelluskauppaan ja sen voi asettaa tarjolle ilmaisena tai maksullisena, joten se ei jää vain Samsungin iloksi.

Kilpailu on avoin kaikille Ruotsin, Suomen, Norjan ja Tanskan yli 18-vuotiaille kansalaisille ja kilpailuun voi osallistua enintään viidellä sovelluksella, mutta kilpailusta voi voittaa vain yhden palkinnon.

Kilpailun voittajalle on luvassa 15 000 euroa, toiselle Galaxy Tab Note 10.1 ja kolmanneksi tulleelle Note 5.3. Viimeinen osallistumispäivä on 17. heinäkuuta 2012. 15 000 euroa jaetaan kunkin osallistuvan maan voittavalle sovellukselle.

Kilpailusivustolta löytyvät tarkemmat tiedot: http://www.samsungappchallenge.com/