Samsung julkisti tänään Lontoossa tuoreimman, kolmannen, iteraation Galaxy S -sarjaansa. 4,8″ 720p-resoluutioisella Super AMOLED HD-näytöllä (joka on valitettavasti varustettu Galaxy Nexus ja Note-puhelimesta tutulla PenTile-matriisilla) , hieman edeltäjäänsä kookkaampi laite, on varustettu neliytimisellä 1,4 GHz kellotaajuudella pyörivällä Exynos 4 Quad-järjestelmäpiirillä, jonka grafiikkasuorittimen nopeutta on saatu nostettua edeltäjästä kellotaajuutta korottamalla, tuloksena huhujen mukaan n. 65% tehonlisäys. Samsung on näemmä kuunnellut myös kuluttajapalautetta ja laite tulee vakiona 2100 mAh irrotettavalla tehoakulla varustettuna. Olennaisin tieto luonnollisesti on, että Galaxy S III tulee myyntiin toukokuun lopussa, ja sen suositushinta on 699 euroa (valittavana on 16/32/64 GB versiot). Operaattorihinnasto selvinnee lähipäivinä, kun mm. Saunalahti aloittaa ennakkomyynnin.

Teknisten uudistusten lisäksi Samsung on pakannut Android 4.0:aan uusia ominaisuuksia reilusti, mukana on mm.
– S Voice -äänentunnistusta on laajennettu käynnistämään mm. kameran, ja se lähettää edelleen mm. tekstiviestit puhekomennoilla.
– S Beam NFC- ja Wi-Fi direct -ominaisuudet – voit jakaa NFC:llä  esim. musiikkitiedoston parissa sekunnissa kahden laitteen välillä
– Smart stay pitää tarvittaessa näytön päällä etukameraa käyttäen, seuraten käyttäjän kasvoja ja sammuttaa näytön, kun sitä ei tarvita
– Pop-up video – voit katsella videota missä tahansa käyttöjärjestelmän sisällä ja siirrellä sitä näytöllä tehdessäsi muita, arkisia, askareita
– Direct call – jos olet SMS-ohjelmassa ja nostat puhelimen korvallesi, laite soittaa kontaktille
– uudella, 8 Mpix kennolla, varustettu kamera käynnistyy alle sekunnissa ja sarjakuvausnopeus on 3,3 kuvaa sekunnissa ja voit valita parhaan kahdeksasta kuvasta
– kasvontunnistus suoraan galleriassa, voit lähettää otetun kuvan välittömästi tunnistetuille kontakteille
– langaton lataus lisävarusteena

Huomenna saamme linjoille lisätunnelmia Lontoosta videoiden muodossa. Mikäli teillä on laitteesta kysymyksiä, olkaa hyvä ja kommentoikaa vapaasti.

 

Lisäys: Samsung Galaxy S III  tuli ennakkomyyntiin DNA:n nettikauppaan torstai-iltana 3.5. klo 23, ja toimitukset alkavat 29. toukokuuta. Saunalahden ennakkovaraus alkaa tällä sivulla 4.5: http://saunalahti.fi/nextgalaxy/ kertamaksuhinta 619€

Lisäys2: Saunalahden hinnasto Toimitukset alkavat 29.5. Kertamaksuhinta 608,40€

 

Alla virallinen lehdistötiedote:

Samsung esittelee Galaxy S III -älypuhelimen, joka kuuntelee, ymmärtää ja reagoi käyttäjäänsä. Älypuhelinuutuus saapuu kauppoihin toukokuun lopussa.

 Samsung on maailman johtava näyttöjen, mobiilisuorittimien ja muistisirujen valmistaja, ja jokainen Samsungin uutuuspuhelin on osoitus yhtiön teknisestä edelläkävijyydestä. Käyttäjät tyypillisesti pitävät puhelimistamme, ja nyt olemme kehittäneet puhelimen, joka pitää myös käyttäjästä, toteaa Samsungin Telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Pitkän huhumyllyn ja spekulaation jälkeen Samsungin Galaxy S III on vihdoin täällä. Se edustaa menestyksekkään Galaxy S -tuoteperheen kolmatta sukupolvea, ja se on täydellinen suorituskyvyn ja parhaan käyttökokemuksen mahdollistavan ohjelmiston yhdistelmä. Galaxy S III seuraa edeltäjiään tuoden mukanaan uusia, käyttäjän arkea helpottavia toimintoja ja suorituskykyä. Siinä on ohut, sulavalinjainen ja luonnon innoittama muotoilu, ja se istuu mukavasti käteen.

Galaxy S III:ssa on 4,8 tuuman HD Super AMOLED -näyttö, neliydinsuoritin, kahdeksan megapikselin kamera ja 1,9 megapikselin etukamera. Älypuhelin tuo mukanaan joukon uutuusominaisuuksia, joilla se pystyy vastaamaan entistä paremmin käyttäjien tarpeisiin. Muutamia näistä ominaisuuksista:

• Tekniikan pitää olla helppoa, miellyttävää ja hauskaa käyttää. Mieluiten tavalla, joka ei millään tavoin rajoita käyttäjää. Tiedostojen siirto on vaivatonta Galaxy S III:lla. Hyvä esimerkki tästä on uusi S-Beam-toiminto, jonka avulla tiedostoja voi jakaa Galaxy S III:sta toiseen pelkällä kosketuksella. Puhelimessa on ulkoisen muistikorttikorttipaikan lisäksi esiasennettuna pilvipalvelu, jossa voi säilyttää suurempiakin tiedostoja, kuten hd-videota. Lisäksi tuttuun tapaan videot, kuvat ja musiikin voi streamata älypuhelimesta suoraan television ruudulle.

• Galaxy S III:ssa on kasvojen tunnistus, mutta se myös aistii silmien liikkeitä. Puhelin tunnistaa käyttäjän katseen eikä esimerkiksi näytönsäästäjä kytkeydy päälle, kun katse on ruudussa. Pitkänkin tekstin voi lukea rauhassa, ilman keskeytyksiä. Galaxy S III tunnistaa myös, kun se viedään korvalle. Puhelin soittaa silloin automaattisesti yhteystietoluettelosta valittuun numeroon.

• Galaxy S III on Samsungin ensimmäinen älypuhelin, jossa on neliydinsuoritin. Uutuussuorittimen vahvuus ovat entistä monipuolisemmat moniajo-ominaisuudet, jotka tekevät puhelimen käyttökokemuksesta entistä intuitiivisemman. Ruudulla pyörivän videokuvan voi siirtää ruudun toiseen laitaan samalla, kun hoitaa esimerkiksi sähköposteja tai surffaa netissä jaetulta ruudulta.

Myös laitteen kameran suorituskykyä on parannettu. Kamera käynnistyy viiveettä kuvausvalmiuteen, ja kuvia voi räpsiä nopeasti ilman suljinviivettä. Lisäksi puhelin voidaan asettaa värisemään vastaamattomista puheluista ja viesteistä sillä hetkellä, kun puhelin otetaan toimettomasta tilasta käteen. Galaxy S III tukee myös NFC-tekniikkaa, joten sitä voidaan käyttää tulevaisuudessa digitaalisena lompakkona.

– Galaxy S III näyttää tietä tulevaisuuteen jo tänään. Se on uudenlainen älypuhelin, joka ottaa askeleen uuteen aikakauteen. Käyttäjäystävällisen askeleen, Engblom korostaa.

Tekniset tiedot: Galaxy S III -älypuhelimessa on 4,8 tuuman HD Super AMOLED -näyttö. Exynos 4 Quad -neliydinsuoritin ja Android 4.0 -käyttöjärjestelmä (ICS). Kahdeksan megapikselin kamera ja 1,9 megapikselin etukamera. Galaxy S III tulee myyntiin toukokuun lopussa, ja sen suositushinta on 699 euroa.