Saimme testiin Huawein keskiluokkaan hinnoitellun Huawei Honorin, sen tulevan Android 4.0 -päivityksen kera.  Päätimme ottaa selvää mitä alle 250 euron hintainen ICS-laite tarjoaa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=dVAsf_q3Lj0

Laitteen etupuolelta löytyy VGA-tasoinen etukamera ja neljän tuuman näyttö, jonka alareunasta löytyy täysi patteristo kapasitiivisia näppäimiä (valikko, koti, takaisin, etsi). Alareunasta löytyy mikroUSB-liitäntä, yläreunasta virtänäppäin ja 3,5 mm kuulokeliitäntä, vasenta reunaa koristavat äänenvoimakkuuden säätöpaikkeet. Takakannesta löytyy 8 Mpix kamera LED-salamalla ja kaiuttimen ritilä. Takakannessa on karhea pinta, joka tuntuu kädessä mukavalta ja lisää otetta laitteeseen.

Laitteen avautessa on ilo huomata, että Huawei ei ole lähtenyt keksimään pyörää uusiksi, vaan on jättänyt Android 4.0:n käytännössä neitseelliseksi. Suurin muutos on työpöydän alareunan ohjeohjelmavalikon ikonin muuttaminen Huawein muiden puhelimien tyyliseksi.

Huawei on myös lisännyt Android 4.0:n asetuspikanäppäimen lisäksi notifikaatiovalikkoon pikanäppäimet Wi-Fin, Bluetoothin, GPS:n, mobiilidatan ja työpöydän kääntämisen päälle ja pois kytkemiselle.

Huawei on kulkenut valikkotoiminnon kanssa samaa reittiä kuin Samsung ja valikko aukeaa puhelimessa alareunaan, joka helpottaa pienikätisten puhelimen käyttöä yhdellä kädellä.

Ohjelmapuolella mukana tulevat DNLA-ohjelmisto, Documents to Go office:n täysversio, Facebook, FM-Radio, Huawein HiSpace -sovelluskauppa, Kamera, Kello, Laskin, Kalenteri, Muistikirja, Musiikkisoitin, Sähköposti, Sää, Taskulamppu, Tiedostonhallinta ja Twitter. Mukana ovat tietenkin myös Googlen vakiosovellukset Gmail, Google+, Haku, Youtube, Galleria, Maps, Latitude, Play-music, Play-kauppa ja Youtube.

Huawei on myös lisännyt mukaan varmuuskopiointisoveluksen jolla on mahdollista ottaa omista tiedoista ja sovelluksista kerralla varmuuskopiot. Valitettavasti kuvassa näkyva pilvipalvelu ei saatavilla Euroopassa.

Tämän lisäksi mukana on tietoturvakeskus jolla on mahdollista estää ja sallia puhelinnumeroita, säilöä salasanoja suojattuun tiedostoon ja salata tiedostoja puhelimessa.

Puhelimessa on sisäistä tallennustilaa vähän päälle 2 Gt ja tämä on tietenkin laajennettavissa SD-kortin avulla.

Laitteen kamerasovellus on Huawein oma ja tuntuu hieman irtonaiselta Android 4.0:ssa, sillä tämä vaikuttaa lähinnä 2.3-sovellukselta. Kamera kuitenkin sisältää nykymittapuulla ”pakolliset” HDR ja panoraamakuvaustilat. 8 Mpix kennosta huolimatta laite ei kykene kuin 720p-resoluutioiseen videokuvaukseen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=W-YAk9FBwGg

Nopeustesteissä laite pärjäsi näin:

Vellamo: 1330
Quadrant: 2305
Rightware Taiji: 15.1

Laite on kaiken kaikkiaan halvasta hinnastaan huolimatta positiivinen yllätys ja hyvä valinta budjettiluokan Android 4.0 -puhelinta estivälle. Laitteen 1930 mAh akku myös pitää puhelimen käynnissä pitkään. Myöskään laitteen 1,4 Ghz Snapdragon-järjestelmäpiiri  ei jätä kylmäksi vaikka siinä vain yksi ydin onkin, tietenkin kovin peliteho jää puutumaan, mutta se on odotettavissa tämän hintaluokan laitteelta. Uutisoimme laitteesta lisää, kun 4.0 -päivitys on saatavilla kaikille laitteille.