Kuten moni lukijamme on jo huomannut, Adobe Flashin virallinen tuki Androidille on loppunut ja Google Playstä ei voi tehdä enää uusia asennuksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Flashia ei voisi enää asentaa – päinvastoin – se tarkoittaa vain sitä, että Flashin asentaminen vaatii hieman viitseliäisyyttä ja että Flashille ei tule enää tukea ja päivityksiä. Jälkimmäinen tarkoittaa tietenkin sitä että, mikäli Google tekee käyttöjärjestelmään muutoksia, jotka estävät Flashin toimivuuden, loppuu pluginin toiminta kuin seinään. Päätimme kuitenkin tehdä ohjeet niille, jotka tarvitsevat Flashia jatkossakin uusissa laitteissaan.

Mutta ohjeisiin.

  1. Salli asennus tuntemattomista lähteistä. Android 4.0 -laitteissa tämä tapahtuu siirtymällä valikoissa Asetukset -> Turvallisuus -> Tuntemattomat lähteet
  2. Kopioi Flashin asennustiedosto (APK) puhelimeesi tämän linkin takaa.
  3. Siirry puhelimesi tiedostonhallintasovelluksella paikkaan, johon tallensit tiedoston ja klikkaa sitä. Mikäli puhelimestasi ei löydy tiedostonhallintaa, voit asentaa Playstä mainion ES File Explorerin
  4. Seuraa ruudulla olevia ohjeita
  5. Flash on nyt asennettu
  6. Poista ruksi tuntemattomien lähteiden kohdalta turvallisuusasetuksista.

HUOM! Emme ota vastuuta mikäli Flash-pluginin asentaminen aiheuttaa ongelmia.

[Päivitys 16.08.2012]

Flashin asentamiselle löytyy nyt myös vaihtoehto tämän jutun takaa:

http://www.androidpolice.com/2012/08/16/modacos-flash-downloader-does-what-adobe-wont-makes-side-loading-flash-player-a-snap/

Lyhyesti Flashin saa asennettua asentamalla Play -kaupasta Modacon Flash Downloaderin, joka nimensä mukaisesti lataa Flashin apk-asennuspaketin Adoben palvelimelta kännykkään, jonka jälkeen sen voi asentaa yo. ohjeen mukaisesti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Adobe ei tue enää Flashia, joten mikään ei takaa, että se toimii enää tätä hetkeä tuoreemmissa puhelimissa.

[Päivitys 26.08.2012]

Adobe on lisännyt APK-tiedostot ladattavaksi omaan arkistoonsa:

http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html?PID=3640929