Samsungin maaginen avajaistilaisuus esitteli odotetusti Galaxy Note II -laitteen sekä Galaxy Camera -hybridin, jossa on naitettu superzoom-pokkari ja Galaxy S-älypuhelin.

Ensimmäinen Galaxy Note oli varsin yllättävä myyntimenestys; sen koon vuoksi monet olivat skeptisiä sen menestyksen suhteen ja siitä huolimatta se ylitti tyylikkäästi odotukset ja päätyi myymään yli 10 miljoonaa kappaletta. Seuraaja pyrkii samaan, tosin ilman yllätysmomenttia. Yllätysmomenttia vähentää myös se, että laite seuraa täysin Galaxy S III:n muotoilua. Fyysisiltä mitoiltaan laite on vain puolitoista senttiä pidempi, alle sentin leveämpi ja hieman alle millin paksumpi kuin Galaxy S III, koska näytön kokoa on kasvatettu lähinnä reunusta pienentämällä. Painoa on tullut 47 grammaa lisää ja laite painaa 180 grammaa, siihen pääsyyllinen lienee akun kapasiteetin kasvattaminen 2100 milliampeeritunnista 3100 mAh:iin, tosin edellisessä Notessa akku oli kapasiteetiltaan 2500 mAh.

Galaxy Note II pyörii myös uuden Exynos 4412 Quad -järjestelmäpiirillä, joka on saanut hieman lisää ruutia 1,6 gigahertzin kellotaajuudesta ja kahdesta gigatavusta keskusmuistia. Näytön kokoa on myös suurennettu 0,2 tuumaa 5,5 tuumaan, resoluution ollessa edelleen 1280×720 pikseliä. Käyttöjärjestelmänä toimii luonnollisesti tuorein Android-versio, 4.1 Jelly Bean.

Ominaisuuksien listan Note II:ssa aloittaa Air View, jossa voi S Pen:ä eri toimintojen yläpuolella pitämällä saada esiin lisätietoja esim. sähköpostin sisällöstä tai kuvista tai vaikkapa elokuvan aikajanalta kuvan elokuvasta kyseisestä kohtaa jatkaakseen elokuvan katselua. Screen Recorder tallentaa makro-tyylisesti laitteella tehtyjä toimenpiteitä ja niitä voi toistaa esim. opastuskäytössä muille jälkeenpäin.

Myös Pop-up Play löytyy tästäkin Notesta, eli videon voi laittaa pyörimään minkä tahansa ohjelman päälle ja liikutella sitä halutessaan minne tahansa. Note II:ssa voi tosin muuttaa myös kuvaikkunan kokoa, toisin kuin Galaxy S III:ssa.
Kameraohjelma on saanut myös pientä kasvojenkohotusta Best Faces -toiminnon puitteissa, joka antaa nimensä mukaisesti kuvaajalle mahdollisuuden valita paras kasvo-otos useamman otoksen valikoimasta ja liimata sen kyseisen kuvan kasvokuvaksi, toiminnossa on siis yhdistetty kasvontunnistus sekä nopea kameratoiminto, jolla voi ottaa useita kuvia sekunnissa parhaan ilmeen löytämiseksi.

 

Kameratoiminnoista puheen ollen, Samsung päätti yhdistää Galaxy S III:n (kyllä, kamera sisältää neliydin-järjestelmäpiirin) ja yhden pokkarikameroistaan samoihin kuoriin, ja tuloksena on Galaxy Camera. Laite on 4,8″ HD Super Clear LCD-näytöllä, Android 4.1 Jelly Beanilla ja 21-kertaisella zoomilla (23-480mm polttoväli) varustettu pokkari, joka on pakattu varsin miellyttäväksi paketiksi. Valovoimaakin löytyy, sillä maksimiaukko on f2,8 ja CMOS-sensori on totuttuun nykytyyliin taustavalaistu. Mikä mielenkiintoisinta, laite sisältää myös 3G/4G- ja Wi-Fi-ominaisuudet (markkinakohtaisesti), yleensä vastaavissa laitteissa on tyydytty pelkkään Wi-Fi-tukeen. Galaxy Camerasta tosin puuttuu puhelinominaisuudet, joten puhelinkameraksi sitä ei valitettavasti voi kutsua.


Laitteeseen on lisätty amatöörikuvaajia avustavia Smart Pro -ominaisuuksia, jotka helpottavat tyypillisimpien kuvien ottamista. Valikoimasta löytyy optio nopeille kohteille, hidastusvideoille (120fps) ja hieman valotusaikaa pidentävä vesiputous-moodi. Light Trace nostaa valotusaikaa huomattavammin ja antaa mahdollisuuden kirjoittaa vaikka taskulampulla viestejä kuviin tai vain valottaa tiettyjä kohtia kuvasta käsin. Lisäksi Rich Tone -tila vähentää ylivalotusta esim. taivasta kuvatessa. Kamerassa on myös 35 erilaista editointiominaisuutta sekä Movie Wizard -videoeditoriohjelma. Näiden lisäksi Play Store -tuki on mukana, joten laitteelle voi ladata ohjelmia normaalin älypuhelimen tavoin.

Mukaan on ympätty vielä puheohjaus, jolla voi zoomata ja laukaista kameran etänä sekä automaattinen backup-palvelu Samsungin AllShare-ominaisuuden välityksellä sekä luonnollisesti myös Dropboxin avulla, jotka povaavat muistikorteille hieman heikkoa tulevaisuutta.

Kaiken kaikkiaan varsin mielenkiintoisia uutuuksia uteliaimmille lukijoillemme. Laitteet ilmestyvät hyllyille lokakuun aikana ja testipenkkiimme toivon mukaan lähiviikkoina. Suositushinta Galaxy Note II:lle on 699 € sekä Galaxy Cameralle 599 €.

Alla Samsungin lehdistötiedote kokonaisuudessaan laitteiden osalta:

Unpacked Berliinissä: Samsung ottaa varaslähdön IFAan

Tiedote. Julkaistu: 29.08.2012 klo 21:00 – Samsung Electronics Nordic

http://www.epressi.com/tiedote/lifestyle/unpacked-berliinissa-samsung-ottaa-varaslahdon-ifaan

Samsung läväyttää IFAn ovet auki esittelemällä liudan mobiiliuutuuksia, joihin lukeutuvat muun muassa Galaxy Note II, Android-kamera ja uusi ATIV-konsepti, johon kuuluu älypuhelin, tablettitietokone ja kaksi kannettavaa tietokonetta. ATIV-laitteet hyödyntävät Windows 8 -alustaa. 

Jo ennen virallista IFA-lehdistötilaisuutta Samsung esittelee valikoiman jännittäviä mobiiliuutuuksia.

Käytännön hyötyä kynällä:
Vallankumous saapuu toistamiseen – Samsung Galaxy Note II
Kymmenessä kuukaudessa Samsung Galaxy Note on myynyt yli 10 miljoonaa kappaletta. Aivan uudenlaisen menestystuotteen seuraaja on nyt varustettu Galaxy S III -älypuhelimen herkuilla. Galaxy Note II ymmärtää käyttäjäänsä. Se on edeltäjäänsä  kapeampi sekä ohuempi ja varustettu tuliterällä Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmällä, joka tukee uusia hyödyllisiä palveluita ja ominaisuuksia. Edeltäjänsä tapaan Galaxy Note II tarjoaa valikoiman fiksuja S Pen -kynää hyödyntäviä ominaisuuksia. S Penillä onnistuu nyt myös kuvien ja eri tekstielementtien leikkaaminen ja liittäminen. Galaxy Note II:lla vain käyttäjän luovuus on rajana.

Jelly Bean -käyttöjärjestelmän uutuusominaisuuksiin lukeutuu muun muassa uusi lukitusruutu, joka tarjoaa selkeän yleiskuvan vastaamattomista puheluista ja viesteistä sekä vallitsevasta säästä. Viemällä kynän kuvakkeiden päälle voi kätevästi esikatsella kotinäkymän ohjelmien, kuten sähköpostien sisältöä. Jos unohdat kynän työpöydälle töistä kotiin lähtiessäsi, Note II ilmoittaa kynän puuttumisesta värinällä.

Note II:ssa on suuri ja kirkas 5,5 tuuman HD Super AMOLED näyttö ja 16:9 laajakuvasuhde, joka vastaa elokuvien ja internetsisällön kuvasuhdetta. Siinä on 1,6 Ghz:n neliydinsuoritin ja riittoisa 3100 milliampeerin akku. Pop-up Play -toiminnon avulla videokuvan voi siirtää haluamaansa kohtaan Galaxy Note II:n suurelle näytölle. Videota voi katsoa esimerkiksi nettiä selatessa. Samsung Galaxy Note II saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 699 euroa.

 

Täysin uudenlainen kamera:

Kompaktikamera Androidilla ja 3G-tuella

 Galaxy Camera

Tänä vuona Samsung esittelee IFAssa täysin uuden tuoteryhmän: Android-kameran. Samsungin uutuuskamerassa on neliydinsuoritin, Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä ja 3G-tuki. Kameraominaisuuksiin lukeutuvat suorituskykyinen 16 megapikselin BSI CMOS-sensori ja valovoimainen optiikka (f2.8/23mm/21 x optinen zoom).

Samsungin kamerauutuus tarjoaa täysin uudenlaisen käyttökokemuksen. Kameralla voi surffata netissä ja ladata sovelluksia ja pelejä Google Play -sovelluskaupasta. Se toimii myös navigaattorina Google Map Navigoinnilla. Otettuja kuvia voi jakaa eteenpäin multimediaviesteinä tai ne voidaan ladata eri sosiaalisen median palveluihin. Kuvia ja videoita voi myös käsitellä ja leikata suoraan kamerassa.

Galaxy Cameran suuri 4,8 tuuman HD-kosketusnäyttö sopii mainiosti myös kuvien näyttölaitteeksi ja Allshare-ominaisuus mahdollistaa kuvien jakamisen langattomasti muiden älykkäiden laitteiden, kuten televisioiden kanssa. Yksi kätevimmistä uutuusominaisuuksista on Dropbox-pilvitallennustila, jonne kaikki kameralla otetut kuvat voidaan tallentaa. Enää ei tarvitse muistaa mille muistikortille, muistitikulle tai kovalevylle kuvat on tallennettu. Pilvitallennustila mahdollistaa sen, että kuviin pääsee käsiksi miltä tahansa internet-päätelaitteelta.

Itselaukaisin voi olla kätevä, mutta olisi mukavampaa, jos sen asettajan ei tarvitsisi juosta mukaan kuvaan. Galaxy Camera tarjoaa ongelmaan ratkaisun. Puheohjauskomentojen avulla voit käyttää kameran zoomia ja laukaisinta linssin edessä seisten.

Samsung on jälleen onnistunut mahduttamaan paljon teknologiaa pieneen tilaan. Galaxy tuoteperhettä laajentavan Galaxy Cameran laadukas optiikka auttaa saamaan kaiken mahdollisen irti video- ja valokuvaussovelluksista. Ota, editoi ja jaa teräviä kuvia missä tahansa oletkin.

Galaxy Camera saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 599 euroa.