Sony on tänään julkistanut Berliinissä kourallisen uusia puhelimia ja Xperia-sarjaansa ensimmäisen tabletin. Julkaistut puhelimet kulkevat nimillä Xperia T, Xperia V ja Xperia J. Näistä Xperia T ja Xperia V ovat varustettu myös NFC-ominaisuudella.

Xperia T
Sony tuo mallistonsa huipulle uuden, Xperia T -nimeä, kantavan laitteensa, jonka sisällä sykkii Qualcommin  1,5 GHz tuplaytiminen Snapdragon 4 Plus (MSM8260A) -järjestelmäpiiri Adreno 225 GPU:lla. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ja lisämausteena laitteessa on NFC-ominaisuudet. Lisäksi puhelin tullaan näkemään seuraavana James Bondin valintana kansainvälisen mysteerien miehen luuritteluvälineeksi. Laitteessa on 4,55-tuumainen, 1280×720-resoluutioinen LCD-näyttö ja 13 megapikselin kamera.

 Xperia V
Toinen uutuus, Xperia V, on Sonyn näkemys veden ja pölynkestävästä puhelimesta (IP55/57+). Kyseessä on luuri, joka ei näytä enää miltään härveliltä Black & Deckerin katalookista, vaan design on kuin missä tahansa modernissa älypuhelimessa. Näyttö on 4,3-tuumainen ja kameran kennossa on myös 13 megapikseliä. Puhelimesta löytyy NFC, Bravia-teknologiaa näytöstä ja ääntä parantavaa teknologiaa. Sisuksissa sykkii viimeisimmän sukupolven tuplaydin-Snapdragon S4 Plus -järjestelmäpiiri (MSM8960 “Krait”-ytimillä ja Adreno 225 GPU:lla).

Xperia J
Edellisten lisäksi Sony tuo edullisempaan hintaluokkaan uutuuden, Xperia J -mallinsa muodossa. Näyttöön on saatu kokoa 4 tuumaa, resoluutiona on 480×854 pikseliä ja kamerana on 5 megapikselinen versio. Järjestelmäpiirinä on vaatimaton Snapdragon-tuoteperheen kuopus, 1 GHz MSM7227A, Adreno 200 GPU:lla.

Ohessa vielä Sonyn video luureista:
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Xe8JaxelI24

Xperia Tablet S
Puhelimien lisäksi Sony julkisti myös toisen sukupolven tablettinsa ja ensimmäisen Xperia-sarjan tabletin. Laite on varustettu 9,4-tuumaisella 1280×800-resoluutioisella IPS-näytöllä, jonka luvataan olevan erittäin vähän heijasteleva ja omaavan korkean kontrastisuhteen. Tabletti on rakennettu alumiiniseen runkoon ja sen luvataan olevan myös roiskeenkestävä. Tabletin sisältä löytyy NVIDIA Tegra 3 -järjestelmäpiiri ja se pyörittää Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichia. Mielenkiintoisena ominaisuutena on vierasprofiilit, joiden avulla voi luoda jokaiselle perheenjäsenille omat käyttäjäprofiilinsa. Laitteessa on myös infrapunalähetin. Tabletti on myös luonnollisesti PlayStation-sertifioitu.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=IsWDlVffgxo

Tablet S:n odotetaan tulevan kauppoihin syyskuussa ja suositushinnat ovat seuraavanlaiset:

  • 16GB, WiFi: 450 €
  • 64GB, WiFi: 650 €
  • 16GB, WiFi/3G: 570 €
  • 64GB, WiFi/3G: 770 €