Samsung on tänään ilmoittanut, että Android 4.1 “Jelly Bean” saapuu Samsung Galaxy S III:lle lokakuun alussa.

Joudumme ihmettelemään ääneen suunniteltuja latausmääriä, sekä sitä, että päivitys tuodaan aluksi vain Kies:n kautta saataville, kun olemassa on toimiva OTA-päivitysjärjestelmäkin. Samsungilla on hieman arveluttava historia päivitysten turhan aikaisesta julkaisusta ja niiden testauttamisesta innokkaimmilla kuluttajilla ja päivitysten takaisinvetojakin on tapahtunut. Toivottavasti tällä kertaa päivitys on toimiva. Luonnollisesti varsinkin laajojen päivitysten kanssa kannattaaa aina ottaa laitteesta varmuuskopiot talteen.

Lisäys: Samsung on julkistanut laajemman listan 4.1-päivityksen saavista laitteista:
GALAXY Tab 2 7.0 & 10.1, GALAXY Note 10.1, GALAXY SII, GALAXY Note, GALAXY Tab 7.0 Plus, GALAXY S Advance, GALAXY SII LTE, GALAXY Music, GALAXY Chat, GALAXY Ace 2, GALAXY Beam, GALAXY Ace Plus, GALAXY mini II and GALAXY S DUOS.

Alla vielä virallinen tiedote:

Pohjoismaat etunenässä: Suomalaiset saavat Jelly Beanin ajoissa Galaxy S III:een

Tiedote. Julkaistu: 24.09.2012 klo 10:00 – Samsung Electronics Nordic

Suomalaiset saavat ensimmäisten joukossa Galaxy S III -puhelimiinsa Jelly Bean -lempinimellä kulkevan Android 4.1 -päivityksen.

– Samsung haluaa priorisoida päivityksen pohjoismaisille asiakkaille, sanoo Samsungin Telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom. 

Samsungin menestyspuhelin Galaxy S III päivittyy Android 4.1:een.  Päivitys tulee ladattavaksi lokakuun alussa. Samsung tietää, että kiinnostus Androidia ja sen uusimpia käyttöjärjestelmäpäivityksiä kohtaan on varsin suuri Pohjoismaissa, siksi pyrimme priorisoimaan maat etusijalle tulevan Android 4.1 -päivityksen suhteen.

– Olemme ylpeä siitä, että meillä on niin osaavia ja omistautuneita asiakkaita Pohjoismaissa, vaikka alue kattaa vain noin yhden prosentin Samsungin kokonaismyynnistä. Haluamme osoittaa asiakkaillemme, että Samsung pitää Pohjoismaita tärkeänä markkina-alueena ja siksi tuomme päivitykset tänne ensimmäisten joukossa, toteaa Engblom.

Ensimmäisen viikolla tulee saataville 10 000 latausta ja viikkoa myöhemmin 50 000 lisää. Kahden viikon kuluessa päivitys on vapaasti ladattavissa kaikille. Jelly Bean tulee ladattavaksi vaiheittain palvelinkuormituksen tasapainottamiseksi.

– Päivityksemme ovat aina erittäin suosittuja. Niiden kautta voimme esitellä käyttäjälle täysin uusia toimintoja, ja tällä kertaa uudistukset ovat varsin onnistuneita, Mika Engblom sanoo.

Jelly Bean tekee Galaxy S III:n käyttökokemuksesta entistä sulavamman ja nopeamman. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuu muun muassa se, että kotinäkymän ikonit mukautuvat nyt automaattisesti tarjolla olevaan tilaan. Lisäksi Android 4.1 tuo mukanaan entistä käytettävämmän näppäimistön.

Android 4.1 Jelly Bean tulee Samsung Kies -ohjelmiston kautta ladattavaksi lokakuun alussa.