Saimme IFA:sta mukaan Jabran uutukaisen akulla varustetun Bluetooth-matkakaiuttimen ja päätimme tutustua laitteeseen tarkemmin.

Laiteen omaperäinen nimi tulee sen pohjassa olevasta kengänpohjakuviosta jolla on myös toiminnallinen tarkoitus, sillä siinä olevaan uraan on piilotettu mukana tuleva 3,5 mm liittimellä varustettu johto, jolla Solematen voi kytkeä laitteisiin joissa ei ole bluetoothia ja kaapelin käyttäminen säästää myös nimellisesti akkua, sillä virtaa ei käytetä tällöin muuhun kuin musiikin toistamiseen.

Laitteessa on kaksi kaiutinta ja subwoofer matalia taajuuksia varten; laite potkiikin ulos melkoisesti bassoa ja meteliä, Jabran mukaan ääntä saadaan aikakaiseksi 120 dB, jota ei tarvitse epäillä lainkaan, sillä luukuttaessani laitetta hotellihuoneessani Berliinissä, sain jo arviolta 70% äänenvoimakkuudella naapurivihan aikaiseksi. Onneksi kyseessä oli kuitenkin viimeinen ilta ko. paikassa.

Jabra lupaa laitteelle käyttöaikaa yhdellä latauksella 6-8 tuntia soittoaikaa, joka sekin on kiitettävästi.

Solemate toimi tietenkin myös kaiutinpuhelimena, vastapuolen puhe välittyi ainakin Galaxy Notea käytettäessä kiitetävällä laadulla ja oma puheeni välittyi vastapuolelle hieman utuisena ja epäkirkkaana, tyypillisen kaiutinpuhelimena tapaisesti, mutta kuitenkin hyvin selvänä.

Hauskoja ominaisuuksia ovat Solematen käynnistymiseen, paritustilaan ja parituksen onnistumiseen liittyvät ääniefektit. Käynnistettäessä laite päästää Star Trek-maisen ”TSOOOOMM!”-äänen, paritustilaan mentäessä alkaa kaiuttimista kuulumaan hiphop-biitti ja laite ilmoittaa leffatrailerimaisella puheella ”go ahead and connect me, use the bluetooth setting on your phone”, parituksen onnistumisesta laite ilmoittaa samalla äänellä ”Solemate is connected”. Pieni, mutta pikantti yksityiskohta.

Laitteen mukana toimitetaan myös kuljetus- ja suojapussi, joka on tehty hieman kaiutinelementtien materiaalia muistuttavasta materiaalista. Se on erityisesti suunniteltu niin, että kyseinen pussukka heikentää mahdollisimman vähän ääntä. Pussi on varmasti miellyttävä lisä niille jotka haluavat laitteen esimerkiksi rannalle mukaan.

Mitoiltaan laite on 18,5 x 12,7 x 7,62 cm ja painoa noin kilon verran.

Jabra Solematen ainoa negatiivinen puoli on sen hinta, 149,90€. Suomesta laitetta löytää hyllyiltä noin kuukauden kuluttua.