Samsungin erinoimaisessa lippulaivassa on yksi isompi vika; sen koko, joka ei sovi pienikätisille hyvin. Samsung on kuitenkin päättänyt korjata virheen ja se julkaisi Samsung Galaxy S III minin.

Valitettavasti laitteessa ei ole ainostaan koko miniä, vaan myös näytön resoluutio on saanut tiputuksen Samsung Galaxy S II:n tasolle 800×480-resoluutiolla ja neljän ytimen sijasta laitteessa niitä on enää kaksi, jotka sykkivät 1 GHz taajuudella. Poikkeuksellisesti ne eivät sijaitse Samsungin omalla järjestelmäpiirillä, vaan ST Ericssonin NovaThor U8420:lla SGS2:sta tutun Mali-400 -grafiikkapiirin kera. Käyttömuistia on yksi gigatavu ja sisäistä tallennustilaa laitteessa on 8 gigatavua. Kamerana toimii automaattitarkennuksella varustettu 5 megapikselin kenno ja etukamera on VGA-tasoinen. Käyttöjärjestelmänä kuitenkin toimii Androidin uusin versio 4.1 (Jelly Bean), lisäksi laitteesta löytyy NFC-tuki, joten aivan kaikki ei ole heikompaa isoveljeen nähden. Suositushintana toimii 429 € ja toivomme, että laite tulee jälleenmyyjien listoille alle 400 eurolla, sillä laite selvästi edustaa edellistä sukupolvea Android-lippulaivalaitteista ja spekseiltään laite on jossain Galaxy Nexuksen ja SGS II:n välimaastossa. Olemme myös hieman ihmeissämme miten Samsung on uskaltanut lätkästä premium-brändinsä nimen ylemmän keski-tason laitteeseen…

Alla vielä virallinen tiedote:

Samsung Galaxy S III mini on pian täällä: Pieni ja tyylikäs tehopakkaus

Tyylikäs, ohut ja käyttäjää ymmärtävä. Mutta pienemmässä koossa. Galaxy S III mini on pienennetty versio Galaxy S III -puhelimesta.

Vaikka Galaxy S III mini on ulkomitoiltaan pieni, siinä on neljän tuuman Super AMOLED -näyttö, ja se on suorituskyvyltään lähes yhtä hyvä kuin sen isoveli Galaxy S III. Pienestä puhelimesta ei ole karsittu ominaisuuksia vaan paketti on täynnä älykästä tekniikkaa ja laite toimii interaktiivisesti käyttäjän kanssa.

Uudenlaista interaktiivisuutta
Galaxy S III mini tunnistaa käyttäjän silmien liikkeet eikä sammuta näyttöä kun sitä katsotaan. Jos puhelimella kirjoitetaan tekstiviestiä ja halutaan sittenkin soittaa, tarvitsee vain nostaa puhelin korvalle, ja Direct Call -toiminto soittaa automaattisesti. Kun käyttäjä ottaa puhelimen käteensä, ilmoittaa se pienellä värinällä vastaamattomista puheluista ja lukemattomista viesteistä.

Yksilöllistä hyötyä
Minipuhelimessa on Jelly Bean, markkinoiden uusin Android-käyttöjärjestelmä. Se varmistaa, että puhelimen valikot toimivat sulavasti. Google Now tekee käyttäjäkokemuksesta hyvin yksilöllisen. Kun käyttäjä opettaa puhelimelle asuin- ja työpaikkojen sijainnin, se kertoo liikennetiedotteiden ja käyttäjän tapojen perusteella, kuinka kauan työmatka tänään kestää. Puhelin osaa myös näyttää vaikkapa käyttäjän lempijoukkueen otteluiden lopputulokset.

Galaxy S III mini: 4-tuumainen WVGA Super AMOLED -näyttö, Android 4.1 (Jelly Bean) -käyttöjärjestelmä ja 1 GHz:n tuplaydinprosessori 8 GB ROM+ 1 GB RAM -muistia ja paikka microSD muistikortille (tukee jopa 32 GB:n kortteja). Kamera 5 MP AF + LED-salama / VGA etukamera. Bluetooth 4.0 (LE), WiFi a/b/g/n, WiFi HT40. 1500 mAh akku. Väreinä valkoinen ja tummansininen. Galaxy S III mini on kaupoissa viikolla 47. Suositushinta 429 €.