MMMMOARG? Kavereiden kesken Massively Multiplayer Map-based Mobile Online Augmented Reality Game?  Googlelta? Kyllä.

Pelin esiinmarssi alkoi jo kesällä, kun hämmentävät videot graafikosta levittämässä kryptattuja viestejä sisältäneitä julisteita San Diegon Comic-Con-tapahtumassa levisivät. Graafikon jakamien julisteiden yksinkertainen kryptaus purettiin ja taustalta löyty viitteitä Niantic Projektin eri osa-alueisiin.
Yksi viraalivideoista koskee Ben Jackland-nimisen miehen ostamaa puhelinta, joka sekoilee patsaiden lähellä ja siihen soittelee sen edellinen omistaja.

httpvh://youtu.be/BUA3SuH2kR4

Puhelin soi ilman SIM-korttia, purettunakin. Ben purkaa puhelimen ja löytää sen sisältä Niantic Projectin logon.

httpvh://youtu.be/mL5enhwJAjk

Kaiken huippuna Benin asuntoon murtaudutaan; asunto hajotetaan ja puhelin katoaa. Videon lopussa on hätäpuhelu berninsaksaksi, jossa nainen kuvailee kaksoismurhaa, joka oli kuvattuna myös yhdessä viidestä julisteesta. Julisteesta, jossa oli sattumalta patsas Zurichissä, Sveitsissä ja teksti “2 will die?” Hyytävää tunnelmaa lisää Benin huoneiston ikkunan takana näkyvä lentävä laite.

httpvh://youtu.be/-ZBdvCX6Tno
QR-koodeja videoissa ja kuvissa, kryptattuja viestejä julisteissa, patsaita, puhelimia, virus, ajatustenlukua, “lisättyä todellisuutta”, globaalia hämmennystä. Pelin perusidea on kahden osapuolen, valaistuneiden ja vastarinnan, globaali taistelu tuntemattomien voimien vaikutuksen alla luurit heiluen vinkkejä etsien ja portaaleja tutkien.

Googlen San Franciscon toimiston sisältä kumpuava Niantic Labs, John Hanke -nimisen ex-Google Earth -sovelluskehittäjän vetämänä, on tuottanut viikon sisään lähinnä hämmentäviä videoita ja mediahypeä. Googlelle tyypilliseen tapaan, Ingress on nyt suljetussa, invite-only-betassa, ja kutsuja voi pyytää Ingress.com -sivuston kautta. Peliin ei siis pääse ollenkaan sisään ilman kutsussa olevaa aktivointikoodia.

Raportoimme, kun kuulemme lisää tai saamme kutsun käsiimme. Sillä aikaa, tutustukaa projektin sivustoihin ja Niantic Projectista tehtyyn wiki-sivustoon. Lisätietoja alla.

httpvh://youtu.be/92rYjlxqypM

Pelin kotisivut ja kutsupyyntö:
http://www.ingress.com/

Niantic Projectin kotisivut:
http://www.nianticproject.com/

Ingress Google Play-kaupassa:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticproject.ingress

Aubron Wood:n ylläpitämä wiki-sivusto, jossa on kaikki tähänastiset tapahtumat ja yhteenvetovideo:
http://niantic.schlarp.com/