Acerin CES-messuilla julkaisema 7-tuumainen Iconia B1-tabletti saapuu Suomeen varustettuna naurettavan alhaisella 139 euron hintalapulla. Hinnasta huolimatta on laitteessa 1,2 GHz tuplaydinprosessori, 512MB keskusmuistia ja 8 GB tallennuskapasiteettia joka on laajennettavissa mikroSD-kortein, Android 4.1 ja VGA-tasoinen webcam. Hinnasta johtuen Acer on tosin joutunut tinkimään hieman laitteen resoluutiosta, joka on vain 1024×600. Alla vielä virallinen tiedote.

Acer julkisti Las Vegasin CES-messuilla uuden, hinnaltaan erittäin kilpailukykyisen Iconia B1-A71 -taulutietokoneen. Iconia B1 on suunnattu ensimmäistä tablet-konettaan harkitseville käyttäjille tai perheille, joissa lapsille halutaan oma taulutietokone. Iconia B1 sopii toki myös kiireisten yrityskäyttäjien mobiilityöskentelyyn 1,2-gigahertsin tuplaydinprosessorin ja tuoreimman Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän ansiosta.

Iconia B1:n näyttö on seitsemän tuuman kokoinen – yhtä suuri kuin tavallinen kirjan sivu. Niinpä se on erinomainen väline e-kirjojen lukemiseen, verkon selailuun, peleihin ja videoihin.Iconia B1 on yksi markkinoiden kevyimmistä seitsentuumaisista taulutietokoneista: se painaa vain 320 grammaa. Sitä on helppo käsitellä yhdellä kädellä ja se mahtuu kätevästi pieneenkin laukkuun.

Ohjelmisto- ja multimediapuolella Iconia B1 ilahduttaa mm. VoiceSearch-äänihaulla, Google Currents -mediavalikoimalla sekä videochatit mahdollistavalla etukameralla. Laitteessa on kahdeksan gigatavun muisti, jota on helppo laajentaa MicroSD-korttipaikan kautta.

Iconia B1 täydentää Acerin tablet-valikoimaa, johon kuuluu nyt kaksi 7-tuumaista ja kolme 10-tuumaista Android-laitetta sekä 10- ja 11-tuumaiset Windows 8 -tabletit.

– Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä

– Mediatek dual-core 1,2 GHz -prosessori (MTK 8317T)

– 7-tuumainen WSVGA -näyttö kapasitiivisella monikosketuksella (multitouch) sekä 1024 x 600 -resoluutiolla

– 8 gigatavua sisäistä muistia

– Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS

– 3,5 mm kuuloke / mikrofoniliitäntä, sisäinen kaiutin

– microSD™ -korttipaikka (muistin laajennus 32 gigatavuun asti)

– 0,3 megapikselin kamera laitteen etupuolella

– 2710 mAh -akku

– mikro-USB -liitäntä lataamiseen ja tietokoneeseen yhdistämiseen

– Mitat: 197,4 mm x128,5 mm x 11,3 mm

– Paino: 320 g