NVIDIA julkaisi CES-messuilla kaikkien yllätykseksi uuden Android-pohjaisen kannettavan pelikonsolin. Järjestelmä käyttää NVIDIAn samalla julkaisemaa Tegra 4 -järjestelmäpiiriä.

Laitteessa on 5″ 720p-tasoinen kosketusnäyttö (294 DPI)  ja käyttöjärjestelmänä on Android 4.1 Jelly Bean. Laite on muotoilultaan kuin simpukkapuhelimen ja konsoliohjaimen yhdistelmä. Shieldissa on täysikokoinen konsoliohjain tatti-kontrolleilla ja D-padillä ja 5″ näyttö kääntyy ohjaimen päälle kuljetuksen ajaksi.

Erityisen mielenkiintoisen laitteesta tekee ominaisuus, jolla pöytäkoneessa ajettava peli voidaan streamata laitteeseen. Tietokoneessa pitää olla NVIDIAn Kepler-pohjainen GTX-näytönohjain (GTX 650 tai 660M tai parempi), vähintään Intel i5 -tasoinen prosessori ja WLANiksi suositellaan 802.11N Dual Band -tasoista verkkoa. Tällöin pelin renderöinti tehdään tietokoneella ja peli on langattomasti pelattavissa käsikonsolilla. Laite tukee myös täysin NVIDIA Grid -pilvipelijärjestelmää.

Laitteen omankin suorituskyvyn pitäisi olla vähintään riittävä. Tegra 4 pitää sisällään neljä ARM Cortex-A15 -prosessoriydintä ja 72 GPU-ydintä GeForce ULP -grafiikkasuorittimessaan. Laitteessa on myös  MikroSD-korttipaikka, mikroUSB- ja HDMI-liitännät ja WLAN on 802.1N 2×2 MIMO, minkä pitäisi taata toimivuus streaming-ominaisuuden kanssa. Peliaikaa saadaan yhdellä latauksella arviolta 5-10 h.

Shieldin saatavuudesta tai hinnasta ei ole vielä tietoa, mutta tuotteen pitäisi olla saatavilla vuoden 2013 toisella neljänneksellä ensin Yhdysvalloista ja Kanadasta lähtien.

Miten hyvin konsepti toimii, on sitten täysi arvoitus, mutta ainakin se on vaikuttava. Minä ainakin heittelen jo luottokorttia päin näyttöäni.

Lähteet:

http://shield.nvidia.com/

http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-project-shield

http://kotaku.com/5973641/nvidia-out-of-nowhere-announces-a-new-gaming-handheld