Yhteensä yli 170 miljoonaa latausta kerännyt Imangi-pelistudion Temple Run on saanut jatko-osan. Temple Run 2 julkaistiin Androidille Play-kaupassa jo muutama päivä sitten ja on nyt suosituimpien ilmaisohjelmien ykkösenä. Lähtö ei ollut yhtä vauhdikas kuin iOS-puolella, mutta käymme katsomassa, mitä peli pitää sisällään.

Temple Runin idea on Indiana Jones -henkisesti juosta täysillä karkuun päähahmoa takaa-ajavaa hirviötä. Peli hyödyntää monipuolisesti puhelimen kontrolleja, kuitenkin niin, että kontrollien käyttäminen ei ole hankalampaa kuin itse pelaaminen. Kontrollit ovat yksinkertaisesti pyyhkäisy ylös ja alas sekä puhelimen kallistus vasemmalle tai oikealle.Tehtävänä on juosta mahdollisimman pitkälle; ohjauksella hypitään esteiden yli, liu’utaan tiukkojen paikkojen ali tai kallistellaan Indiana Jonesista tuttua kaivosvaunua. Kämmäämällä tippuu tai kajauttaa kallonsa kiveen. Yksi virheohjaus tai liukastuminen kantoon tuo King Kongin, hyeenan ja korppikotkan mutaation suoraan iholle ja toisesta mokasta sankari päätyy ateriaksi.Matkalla voidaan kerätä kolikoita, power-up:ja ja timantteja. Kolikoilla voi päivittää hahmoaan, power-up:t vaikuttavat välittömästi ja timanteilla voi pelastaa henkensä. Peli on ilmainen, mutta pelin sisäisillä mikro-ostoilla voi ostaa lisää kolikoita ja timantteja, joita tyrkytetäänkin innokkaasti kuoleman koittaessa. Pelissä on toki tarvittavat achievementit itsensä kiusaamiseksi.Temple Run 2 on lähes täydellinen ajantappopeli. Opettelukynnys on olematon ja pelin saa helposti pauselle odottamaan parempaa hetkeä, jos jälkikasvu, esimies tai kumppani alkavat vaativat liikaa huomiota.

Arvosana: 5/5. Lataa jo. 

 

Screenshot_2013-01-24-14-19-35