Saimme testiimme Sonyn NFC-yhteensopivan Bluetooth-matkakaiuttimen ja päätimme nopeasti tutustua laitteeseen.

IMG_4216

Laite sisuksineen on rakennettu pallon muotoisen rungon sisään, joka on kooltaan aika tarkasti saman kokoinen kuin tavallinen tennispallo.

IMG_4210

 

Laitteen pohjasta löytyy liukukytkin virran kytkemiseen ja NFC:n poiskytkemistä varten sekä latauksen että Bluetooth-yhteyden ilmaisevat LED-valot.

IMG_4211

Laite ladataan suojaluukun takaa löytyvästä mikroUSB-portista ja portin vierestä löytyy 3,5 mm plugilla toteutettu äänen sisääntulo. Laitteen hankkivan kannattaa kuitenkin huomioida, että paketissa ei toimiteta kuin USB-kaapeli. Laturia tai 3,5 mm plugilla varustettua johtoa ei pakkauksesta löydy.

IMG_4213

Äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet löytyvät laitteen kyljestä ja näiden sokkona tunnistamista varten on plus-painikkeeseen lisätty pieni väkänen.

IMG_4209

Laite on mahdollista kytkeä puhelimeen tavallisen Bluetooth-kaiuttimen tavoin, mutta turhaa asetusten räpläämistä vihaavat pystyvät käyttämään tähän NFC:tä jonka siru on laitteessa aivan kaiuttimen yläosassa. Paritus toimikin oikein mainiosti testaamallamme Sony Xperia V:llä ja Samsung Galaxy Note 2:lla. Valitettavasti kaikki ei ole vielä taianomaista NFC-maailmassa ja Nexus 7:lla paritusta yrittäessämme, ei sen NFC-lukulaite suostunut lukemaan kaiuttimen tagia lainkaan. Vika on Nexus 7:n epäyhteensopivassa NFC-piirissä ja kopioituamme kaiuttimen piirin sisällön Note 2:lla Verkkokauppa.comin MyFoneKit NFC-tagiin pystyimme parittamaan kaiuttimen normaalisti. NFC-kaiutinta etsivän kannattaa siis aina selvittää yhteensopivuus puhelimensa kanssa.

IMG_4214

Laitteessa on myös sisäänrakennettu mikrofoni ja vastausnäppäin konferenssipuheluita varten; pikaisen puhelutestimme pohjalta vastaanottavan ääni kuuluu miellyttävästi ja kirkkaasti, mutta oma ääni vastaanottajalle kuin tynnyrissä puhuttaessa. Tämä ei toisaalta yllättänyt, sillä samantapaista ongelmaa oli myös Jabran Solematen kanssa.

IMG_4215

Laitteen mukana toimitetaan näppärä suojapussi, joka suojaa laitetta naarmuilta.

Äänenlaadultaan kaiutin on todella perinteinen Bluetooth-matkakaiutin; keskiäänet toistuvat hyvin ja miellyttävästi, diskanttiäänet korostuvat aavistuksen liikaa, bassoista kuulu lähinnä potkubasson potku, mutta alasegmentti puuttuu aivan täysin, joka ei toisaalta yllätä ketään, sillä kyseessä on kuitenkin yhteen elementtiin perustuva monokaiutin. Ääntä lähtee kiitettävästi pieneksi palloksi ja riittää varmasti puistopopitteluun, laivan hyttiin, hotellihuoneeseen ja muuhun muiden ihmisten häiritsemiseen julkisilla paikoilla. Bassoriippuvaisten kannattaa säästää eurodollareitaan esimerkiksi aikaisemmin arvostelemamme (ja 3x kalliimpaan) Jabran Solemateen.

Näistä huolimatta suurin mussuttamisen aihe laitteesta on kuitenkin sen akunkesto, sillä täydellä latauksella tämä kesti n. 4h, aivan liian vähän täysimittaiseen perinteiseen puistosessioon.