Sony julkaisi Z -sarjan puhelinmallistonsa, johon kuuluvat 5″ 1080p-näytöllä ja S4 Pro -neliydin Snapdragonilla varustetu lippulaivamalli Z ja pienempikokoinen ZL. Z on varustettu 5″ 1080p -näytöllä, S4 neliydinprosessorilla, 13 Mpix nopealla mobile Exmor -kameralla, 2 gigatavun keskusmuistilla, 16 Gt sisäisellä flashilla, MikroSD-korttipaikalla, 4G -yhteyksillä ja NFC -tuella. Rähmäkäpälien iloksi laite on IP55 ja IP57 -tasoisesti suojattu pölyltä ja vedeltä ja kuoren ja näytön pitäisi olla erityisen kestäviä. Puhelimen paksuus on kuitenkin vain 7,9 mm.

Sony kehuu etenkin Bravia -näyttöään, mutta myös kameran kehutaan ottavan HDR -kuvia ja etenkin videota ja kuvien pitäisi olla tarkkoja ja vähäkohinaisia kaikissa olosuhteissa. Engadgetin mukaan kameralla pitäisi pystyä ottamaan sarjakuvia 10 fps nopeudella, sekä still-kuvia videon kuvaamisen yhteydessä.

Ohjelmistopuolella laitetta liikuttaa Android 4.1 ja päivitys 4.2 -versioon on luvassa. Sony lupaa STAMINA – tekniikkansa parantavan laitteen akkukestoa jopa nelinkertaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laite sammuttaa akkua kuluttavia sovelluksia näytön sammuessa ja palauttaa ne taas avattaessa. Kuin Juice Defender tai vastaavat siis käyttöjärjestelmän puolesta. Lisäksi mukana tulee Sony WALKMAN -sovellus, joka toimii omana musiikki- ja valokuva -albuminaan sosiaalisine integraationeen, sekä tarjoaa pääsyn musiikki – ja elokuvakauppoihin.

Z -malli julkaistaan globaalisti vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä ja ZL -malli rajoitetummin. Hinnasta ei ole tietoa.

Laite kuulostaa hyvinkin mielenkiintoiseltä sekä hyväksi arvioidun kameran että lupaillun kestävyyden perusteella. Etenkin mahdollisella pienemmällä formfactorilla tämä laite voisi olla erinomainen käyttöpuhelin.

Lähteet: Sony Blog: https://blog.sony.com/press/introducing-xperia-z-the-best-of-sony-in-a-premium-smartphone/

Engadget kuvilla ja videoilla: http://www.engadget.com/2013/01/07/sony-xperia-z-hands-on-ces-2013/