Huawei piti sunnuntaina tilaisuuden Barcelonan Mobile World Congress 2013 -tapahtumassa. Huawein odotettiinkin julkistavan myös laitteitaan, mutta tilaisuudessa Huawei kertoi myös suunnitelmista tälle vuodelle ja jakoi ajatuksia alan näkymistä.

Huawei on valmistettujen puhelimien määrässä tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja Samsungin ja Applen jälkeen. Huawei kertoi tilaisuudessaan panostavansa vuonna 2013 OEM-valmistajan brändinsä kehittämiseen, tai kuten Huawei Devicesin Global Brand Director Amy Lou sanoi: “(Huawei).. siirtää fokustaan älypuhelimiin, low-edistä high-endiin”. Samalla hän avasi Huawein malliston nimikäytäntöä ja niiden painotuksia: Y = edullinen, G = laatu, P = tyylikkyys, D =teknologia. Huawei panostaa vahvasti Androidiin ja samalla hakee jo ennestään kovan kasvun kiihdyttämistä. Vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä Huawei lisäsi edellisen vuoden vastaavan aikaan nähden laitteiden toimituksia jopa 89,5%, koko vuoden kasvun ollessa edelliseen verrattuna 60%.

Laitteista Huawei julkisti tapahtumassa Huawei Ascend P2 -puhelimen, jota tituleerattiin (jälleen) maailman nopeimmaksi älypuhelimeksi. Puhelimen sisällä tikittää 1,5 GHz neliytiminen, Huawei:n omaa tekoa oleva, K3V2-suoritin ja tietoliikenneyhteyksistä vastaa LTE Cat 4 radio-osa, joka mahdollistaa mobiiliverkossa jopa 150 Mbps nopeudet. Kyseessä on siis 4G-verkkoja hyödyntävä laite. P-sarjan tyyliin panostaminen ilmenee Ascend P2:n 8,4 mm ohuessa rungossa. Puhelin on varustettu 4,7-tuumaisella IPS HD -näytöllä, Corning Gorilla Glass 2:lla suojattuna. Puhelin tulee saataville mustana ja valkoisena.

AscendP2-1

Puhelimen käyttöjärjestelmänä pyörii Android 4.1. Jelly Bean jonka päällä on Huawein oma Emotion UI -käyttöliittymä. Laitteen akun kapasiteetti on 2420 mAh, minkä lisäksi puhelin on varustettu Huawein omilla Quick Power Control (QPC) ja Automated Discontinuous Reception (ADRX) virransäästö-teknologioilla. Huawei lupaa, että näin virran kulutus on noin 30% pienempi kuin kilpailijoilla samalla ja latausajat lyhenevät jopa 25% muihin älypuhelimiin verrattuna.

Ascend P2 on varustettu 13 megapikselin kameralla ja 1,3 megapikselin etukameralla. Näistä ensimmäinen on trendien mukaisesti varustettu HDR ominaisuudella. Huawei on myös lisännyt kameralle oman dedikoidun laukaisin nappinsa,jolla kameran saa myöskäynnistettyä nopeasti tarvittaessa. Huawei kehuu myös varustaneensa kameran paremmilla kuvan muodostusalgoritmeillä, eli kuvan laadun pitäisi olla huomattavasti parempi vähäisessä valaistuksessa ja taustavalaistuissa tilanteissa.

AscendP2

Laitteen myynti alkaa esimerkiksi Ranskassa Orangen kautta kesäkuussa 2013, mutta laitetta luvataan koko euroopan markkinoille vuoden toisen neljänneksen aikana. Euroopassa arvioidun myyntihinnan sanotaan olevan 399 euron luokkaa.