Samsung toi vihdoin virallisesti markkinoille Note -perheeseen uuden lisäyksen, Samsung Galaxy Note 8.0:n. Laite osuu kokoluokaltaan Note II:n ja Note 10.1:n väliin. Tabletiksi ulkonäkö on erehdyttävän paljon Samsungin puhelimista tuttu, sillä laitteessa on kotipainike. Muutoin mukana ovat kaikki 10.1 -isoveljestä tutut temput S-Peniä myöten. Olisimme kuitenkin toivoneet hieman järkevämpää hintaa laitteelle, sillä laite on mielestämme ylihinnoiteltu 649€ (4g) ja 499€ (wi-fi) hinnoillaan. Tulemme saamaan tänään myöhemmin laitteen käsiimme jolloin kuvaamme siitä pienen videon.

Alla vielä virallinen tiedote:

Barcelona 24. helmikuuta 2013 – Samsung esittelee jo ennen Mobile World Congress 2013 -tapahtuman alkua Samsung Galaxy Note 8.0:n, joka on erinomainen kumppani luovaan elämäntyyliin ja helpottamaan suunnitelmien ja muistiinpanojen tekoa arjessa.

Galaxy Note on konsepti, joka yhdistää tabletin, interaktiivisen S Pen -kynän ja puhelinominaisuudet samaan pakettiin. Samsungin Note-tuoteperhe sisältää jokaiseen makuun ja elämäntapaan sopivia malleja. Uusi Galaxy Note 8.0 on ultrakannettava lisäys Note-perheeseen. Kahdeksan tuuman näytöllä varustettu uutuus on riittävän kompakti mukaan otettavaksi kaikkialle, mutta se riittävän suuri tehokkaaseen nouttaamiseen. Notea voidaan pitää yhdellä kädellä kirjoittaessa toisella, ja se istuu näppärästi myös sylissä, kun halutaan kirjoittaa kaksin käsin, piirtää, leikata ja liittää tai vaikkapa katsella elokuvia.

 

Samanaikaista työskentelyä

Galaxy Note 8.0:n edistykselliset ominaisuudet nostavat käyttökokemuksen uudelle tasolle. Useiden asioiden tekeminen samanaikaisesti onnistuu luonnollisemmin kuin koskaan. Päivittäiset, luovuutta vaativat tehtävät ja arkiset suunnittelutyöt onnistuvat vaivatta samanaikaisesti. Näytön näkymän voi jakaa kahteen ikkunaan, joten esimerkiksi S Planner -kalenterisovellusta ja S Note -muistiinpanosovellusta voidaan käyttää samanaikaisesti jaetulta ruudulta. Sisältöä voidaan myös kopioida ja raahata helposti ikkunasta toiseen S Pen -kynällä. Elokuvaa voidaan katsoa samanaikaisesti vaikkapa nettiä surffatessa. Note 8.0 sopii myös käytettäväksi yleiskaukosäätimenä uusien Smart TV:eiden, kotiteatterilaitteiden, digiboksien ja blu-ray-soittimien kanssa.

 

Näppärä lukulaite

Note 8.0 sopii mainiosti myös e-kirjojen lukulaitteksi. Laitteen näyttö säätää taustavaloa automaattisesti ympäröivän valaistuksen mukaan, niin että kirkkaus ja kontrasti miellyttävät silmiä useiden tuntien lukuhetkien ajan. Käyttäjän katseen tunnistava Smart Stay -ominaisuus varmistaa, että näyttö ei mene pimene, kun katse on ruudulla.

Tekniset tiedot: Galaxy Note 8.0 on S Pen -kynällä ja puhelintoiminnoilla varustettu tabletti.  Laitteessa on Android 4.1.2 Jellybean -käyttöjärjestelmä. 8 tuuman tft-näyttö (1280×800, 189 ppi). 1,6 GHz:n A9 -neliydinsuoritin. 2GB RAM-muistia ja 16/32 GB:n sisäinen tallennustila ja microSD-muistikorttipaikka, jossa tuki 64 gigatavun korteille. 4600 mAh akku. 5 megapikselin takakamera ja 1,3 megapikselin etukamera. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat: Bluetooth v 4.0, usb 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 2.5 Ghz), Wi-Fi Direct, Allshare Cast. Galaxy Note 8.0 saapuu kauppoihin vuoden toisella neljänneksellä. Suositushinnat: Galaxy Note 8.0 4G 649€, Galaxy Note 8.0 WiFi 499€.