Kävimme MWC-messuilla Sonyn ständillä tutustumassa huiman ohueeseen Xperia Tablet Z:aan. Laitteessa on 1920 x 1200-resoluutioinen näyttö, joka kykenee toistamaan täyden NTSC-väriavaruuden (noin 20% laajemmin kuin nykyiset tablettimallit). Tablet Z on myös veden- ja pölynkestävä (IP57 sertifioidusti) ja siitä huolimatta painaa vain 495 grammaa ja on vajaa 7 mm paksu. Laitteesta löytyy myös muiden Xperia-tablettien tavoin yleiskaukosäädin. Kiitämme Sonyä jo tässä vaiheessa siitä, että takapaneeli on mattamusta toisin kuin Xperia Z -puhelimessa. Trendikkäästi myös tuki 4G-yhteyksille on mukana. Sony on myös fiksusti lisännyt mahdollisuuden avata laite tuplatäppäämällä sormella ruutua, joka onkin miellyttävää, sillä virtanäppäin on hieman hankalassa paikassa. Testasimme pikaisesti myös mahdollisia virhetunnistuksia, kuten useampi sormi, kämmen jne, mutta laite hanskasi nämä hyvin ja ei avannut ruutua. Tulemme saamaan laitteen arvosteluumme keväämmällä.

httpvh://youtu.be/zdMy6irVpUA