Google on antanut tänään virallisen lausunnon Chromebook-laitteisiin liittyen:  “We are very committed to reaching users in more countries, but have nothing to announce at this time.”.  Korporaatiopotaskanpoistotyökalumme jälkeen lauseen voi lukea: ”Lykkäämme Chromebookkien julkaisua Suomessa”. Saunalahti on myös poistanut tänään Chromebookit valikoimistaan.

Ironiseksi asian tekee se, että samaa laitetta on käytetty skandinäppäimistöllä varustettuna joissain koululaitoksissa jo puolen vuoden ajan, sillä suomalaiset tukkurit toimittavat näitä kuitenkin yritysasiakkaille. Valitettavasti kuluttajat eivät sitä kuitenkaan tule saamaan vielä aikoihin. ChromeOS on myös täysin lokalisoitu suomen kielelle, joten alkaa hieman vaikuttaa että Google on unohtanut ”Don’t be evil” -sloganinsa suunnitellessaan keinotekoiset markkina-alueensa.

Tilanteesta huolimatta tulemme kuitenkin arvostelemaan laitteen lähitulevaisuudessa.