Nokia haastoi taannoin oikeuteen STMicroelectronics -nimisen yrityksen sen yksinoikeudella Nokialle myymien HAAC-tuplakalvomikrofonien kauppaamisesta myös HTC:lle. Ymmärrettävästi ilkeään välikäteen joutunut HTC on todettu syyttömäksi ja se saa myydä varastoissaan olevat HTC One -puhelimet loppuun, mutta joutuu keksimään tämän jälkeen jostakin uudet mikrofonit laitteisiinsa.

Mediassa on pyörinyt myös väärää tietoa myyntikielloista, mutta HTC One ei tule moisista kärsimään. Oikeusteitse on siis lähestytty vain mikrofonien valmistajaa, STMicroelectronics:a, koska HTC on toiminut tapauksessa hyvässä uskossa eikä voinut tietää STM:n sopineen Nokian kanssa yksinoikeudesta.

Viivästyksiä uusien mikrofonien etsiminen ja tuottaminen saattaa tosin aiheuttaa, mutta niistä HTC on toistaiseksi ollut vielä vaitonainen. HTC:n seuraava askel onkin tiedottaa niistä sekä ehkä vielä olennaisemmin siitä, ovatko uudet mikrofonit yhtä laadukkaita mitä ensimmäisessä tuotantoerässä olleet HAAC-mikrofonit, sillä niiden käyttö esim. konserttitaltioinneissa antaa huomattavan edun kilpailijoiden vastaaviin verrattuna.

 

Alla HTC:n tuore tiedote aiheesta ja sen ympärillä vellovasta misinformaatiosta:

In light of several misleading stories regarding a recent injunction obtained by Nokia against STM (a supplier of components to HTC in The Netherlands) HTC looks to clarify the following points:

-Nokia has NOT obtained an injunction in The Netherlands, or anywhere else, against the HTC One.
-The Dutch proceedings were brought by Nokia solely against STM. HTC was not sued by Nokia in the Netherlands.
-The Dutch injunction prohibits STM from selling certain microphones to any company other than Nokia for a limited period.
-The judgment against STM states that HTC can continue to use microphones already purchased from STM in its products, because they were purchased in good-faith. Nokia’s attempt to obtain a recall of microphones already sold to HTC failed.
-HTC will transition to improved microphone designs once its inventory of STM microphones is exhausted.