Swype-näppäimistö on ollut saatavilla esiasennettuna jo joissakin laitteissa, mutta nyt se on kasvanut ulos beta-vaiheesta ja on saatavilla Google Playsta tarjoushintaan.

Swype on ollut pidemmän aikaa saatavilla Nuancen beta-ohjelman kautta ja se on ollut esiasennettuna esimerkiksi Samsungin puhelimissa. Play-kaupassa julkaisun kunniaksi Swype on tarjouksessa rajoitetun ajan hintaan 76 senttiä. Tarjouksen kestosta tai tulevasta hinnasta ei ole vielä tietoa. Nuance tarjoaa Swypestä myös erillisen 30 päivän kokeiluversion.

Swypen kantavana ideana on vapauttaa käyttäjä näppäimistön näpyttelystä. Sanat piirretään näppäimistölle sanan sisältämien kirjainten yli, minkä jälkeen älykäs tekstintunnistus tekee temput ja tarjoaa hyvällä tarkkuudella tarkoitetun sanan. Swype osaa ennustaa seuraavan sanan kirjoitushistorian perusteella, käyttää halutessaan hyväkseen verkon kautta saatavaa ajankohtaista sanastoa ja oman sanaston saa synkattua kaikkien omien Android-laitteiden välillä. Ja muita mielenkiintoisia ominaisuuksia on tukuttain. Sama sovellus toimii esimerkillisesti sekä tableteissa että kännyköissä.

Swype on ladattavissa täältä ja 30 päivän kokeiluversio täältä.