Googlella on ollut kautta aikojen tapana käyttää mainosmateriaalissaan puhelimen kellonaikaa viittaamaan uusimpaa Android-versioon. Tällä kertaa Gmailin uuden ominaisuuden julkistusvideossa näkyykin 4:30 kellonaikana, joka on aiemmissa mainosmateriaaleissa pitänyt hyvin paikkansa. Itse blogi kuvankaappauksissa näkyy tosin edelleen tutumpi 4:20. Valitettavasti julkistuspäivää tosin voidaan edelleen vain arvailla.

Itse Gmail-päivitys on  luonnollinen askel, jolla saadaan sosiaaliset lähteet (Social), mainokset (Promotions), ilmoitusluontoiset asiat (Updates) sekä oikeat viestit (Primary) omiin tabeihinsa. Tabit ovat toki täysin muokattavissa ja niitä saa näkyviin maksimissaan viisi.
Tämä tulee ainakin allekirjoittaneelle varsin ajankohtaiseen turhautumiseen avuksi, sillä pelkillä tähdillä ja labeleilla mailien merkkaaminen omiin lokeroihinsa ei aina ole suoraviivaisin tapa toimia, ja uudella mallilla tähän saadaan hieman lisää tekoälyä mukaan. Toivottavasti tämän saa Androidillekin niin, että ilmoitukset voi määritellä tabin mukaan, jolloin vain esim. “oikeat” viestit aiheuttavat puhelimen merkkiääniä.

Päivityksen pitäisi olla maailmanlaajuisesti jakelussa selainversiolle ja Androidin Gmailile “muutaman viikon kuluessa”. Mikäli ominaisuus kiinnostaa erityisen paljon, kannattaa pitää silmällä Gmailin tuttua asetukset-ikonia lähiviikkoina, sillä se tulee ensimmäisenä jakeluun sitä kautta.

Android-löydöksestä hatunnosto Google+:n puolelle Derek Ross:lle

Lähde: Google Gmail Blog

Katso esittelyvideo:

httpvh://youtu.be/CFf7dlewJus