Saimme käsiimme vihdoin Samsung Galaxy S4:n langattoman Qi-latauskuoren ja teemme tästä hyvin pikaisen arvostelun, sillä pienestä muovinpalasta on hirveän vaikea kirjoittaa romaania, mutta käymme läpi tämän plussat ja miinukset tiivistetysti.

IMG_4468

Itse kuori ei ihmeitä tarjoa; se näyttää suunnilleen samalta kuin alkuperäinen, mutta sisältää antennit Qi-latausvirran vastaanottamiseen ja siirtää myös NFC-antennin puhelimesta kuoreen.

IMG_4473

Qi-käämi tulee kuoressa suojauksineen akun eteen, joka taasen toimii puhelimessa myös NFC-antennina. Ratkaisusta johtuen ne jotka ovat teipanneet esimerkiksi telakoihin NFC-tageja, joutuvat nyt nyt siirtämään niitä ylöspäin

IMG_4478

Ikävin puoli kuoressa on kuitenkin sen muotoilu ja paksuus; kuori sanoo kertaheitolla hyvästit Samsungin uudelle hieman kulmikkaalle muotoilulle ja tuo takaisin Galaxy S 3:n saippuapalamuotoilun. Ikäväksi asian tekee se, että laite saa samalla myös huomattavasti paksuutta lisää, joka on havaittavissa varsinkin salaman ja kameran kohdalta, jossa kuori tulee jopa reilusti yli kamerasensorin. Toki rähmäkäpälille tämä on plussaa, sillä linssi ei ole nyt yhtä altis naarmuille. Paksuudesta seuraa muitakin ongelmia ja esimerkiksi jotkin liian tiukaksi suunnitellut suojakuoret eivät enää mahdu ilman taistelua laitteen päälle, jos ollenkaan.

Hieman kyseenalaiseksi takakannen tekee myös se, että Samsungin hehkuttama S View -suojakansi, ei toimi yhteydessä Qi-lautauskuoren kanssa, sillä tämä liitetään puhelimeen myös vaihtamalla takakansi. Huhuja on liikkunut maagisesta yksisarvisesta eli Qi-yhteensopivasta S View -kuoresta, mutta mitään vahvistusta tähän ei ole saatu. Tältäkin ongelmalta oltaisiin vältytty mikäli Samsung olisi lisännyt Qi-latauksen suoraan laitteeseen. Onneksi Kiinalaiset ovat jo luoneet omia lisäpalikoita joilla latauksen saa alkuperäisen kuoren tai S View -suojakannen alle. Otamme nämä toki testiin heti kun saamme niitä käsiimme.

Kuori on ehkä myös aavistuksen yliampuvan hintainen, sillä pelkän suojakuoren hinta pyörii 50 euron molemmin puolin ja kittinä latausalustan kanssa 90 euron tietämillä. Takakannen hankkivan kannattaa myös huomioida, että takakansi syöttää latausvirtaa alta amppeerin, joten kyseessä on lähinnä yöpöytälataukseen sopiva vaihtoehto, eikä sovi kiireiselle pikalataajalle.