Procaster BT-02 ratkaisee ongelman joka vanhemmalla vahvistimella varustetussa kotitaloudessa saattaa ilmetä: kuinka saada ääni mahdollisimman hyvällä laadulla langattomasti vahvistimelle?

Ulkoisesti BT-02 ei suunnattomasti eroa muista vastaavista Bluetooth-audiovastaanottimista; itse laite on musta laatikko, jossa on yksi LED ilmaisemassa toimintatilaa. Se, missä BT-02 tekee kilpailijoihin pesäeroa, on se, että se tarjoaa kahta äänenlaadullisesti tärkeää asiaa mitä vastaavanhintaiset tuotteet eivät tarjoa. Nämä ovat optinen audioliitäntä (Toslink) ja tuki parempaa äänenlaatua tarjoavalle CSR:n kehittämää aptX-bluetooth-äänikodekille. Tämä kodekki mahdollistaa CD-tasoisen äänen siirtämisen bluetoothin yli, käytännössä äänenlaadun kärsimättä (nörtit voivat tutustua tarkempiin spekseihin täällä: http://www.csr.com/products/60/aptx). AptX pitää toki myös olla tuettu lähettävässä laitteessa, mutta ominaisuus löytyy nykyään miltei kaikista lippulaivamalleista.

IMG_4492

Laitteen toslink-liitäntä mahdollistaa sen yhdistämisen vahvistimeen optisella liitännällä, joka puolestaan mahdollistaa digitaali-analogi muunnoksen vasta vahvistimen päässä, joka myös auttaa äänenlaadun maksimoinnissa.  Mikäli vahvistimesta ei löydy optista sisääntuloa, voi laitetta käyttää myös tavallisella plugi-ulostulolla mukana tulevan kaapelin avulla joko 3,5mm plugi- tai RCA-sisääntulolla varustussa laitteessa. Tosin tätä varten löytyy markkinoilta halvempiakin laitteita, kuten laitteen edeltäjä Procaster BT-01.

Plussaa on myös se, että laitteeseen voi parittaa yhtäaikaa jopa kahdeksan laitetta, joten koko talouden kaikki laitteet läppäreistä puhelimiin on helppo laittaa saman boxin taakse. Laite toki kykenee yhdistymään vain yhteen laitteeseen kerrallaan. Suurin valituksen aihe kuitenkin tulee laitteen toimintatilaa kuvaavasta LEDistä,  joka on kirkkaan sininen. Ongelmaksi tämän tekee oikeastaan se, että laite vilkuttaa tätä muutaman sekunnin välein, kun siihen ei ole yhdistetty laitetta. Miksi se ei voisi olla vain pois päältä kunnes laitteeseen otetaan yhteys? Nykyelektroniikassa on muutenkin aivan liikaa superkirkkaita LEDejä sokeuttamassa viattomia. Laite ei myöskään tue uusinta Bluetooth 4.0 -standardia, vaan 3.0+EDR:ään on tyytyminen.

Hinta on laitteella kuitenkin siedettävällä tasolla ja vajaan viidenkymmenen euron sijoitus ei räjäytä kenenkään hyvää äänenlaatua kaipaavan pankkia.