Tutkimusyhtiö IDC:N mukaan Samsung on ohittanut markkinaosuuksissa Nokian nyt myös Suomessa. Vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä Nokian markkinaosuus Suomessa tippui noin 33 prosenttiin ja samaan aikaan Samsung kasvatti omaa markkinaosuuttaan jo 36 prosenttiin.

Suomessa Applen markkinaosuus on noin 14 prosenttia ja loput noin 16 prosenttia jaetaan ryhmän “Muut” kesken. IDC:N luvut perustuvat matkapuhelinkauppiailta kerättyyn tietoon, ei siis vertailukelvottomiin valmistajien ilmoittamiin tukkureille jne. toimitettuihin laitteisiin.

IDC:n mukaan älypuhelimissa Samsung ohitti Nokian markkinaosuuksissa jo viime kesän ja alkusyksyn aikana. Suomessa myytävistä puhelimista noin 73 prosenttia on älypuhelimia. Älypuhelimien markkinaosuuksissa Nokia kävi hetkellisesti kolmannella sijalla, kun Apple toi myyntiin uuden iPhone 5 -mallinsa.

Jo keväällä 2012 esimerkiksi Bloombergin analyytikkoryhmän arvion mukaan, Samsung oli mennyt myytyjen puhelimien määrässä ohi Nokiasta, nousten maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi. Samaan aikaan myös HTC:n markkinaosuus maailmalla on kokenut kolauksen verrattuna edellisvuoteen.

Älypuhelinmarkkinat ovat nousemassa koko ajan tärkeämmiksi, kun niiden katteet ovat peruspuhelimia huomattavasti suuremmat ja älypuhelimien myynti kasvaa peruspuhelimien myynnin laskiessa samaan aikaan.

Samsung teki vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä myös kovaa tulosta, 7,9 miljardia yhdysvaltain dollaria. Tulos oli yli 50 prosenttia parempi kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Lähteet: Digitoday, GSMArena