Älypuhelimet kehittyvät kaikin mahdollisin tavoin, mutta akunkesto tuntuu olevan ainainen Akilleen kantapää. Akku loppuu aina juuri silloin, kun sen ei pitäisi missään nimessä jättää luurin käyttäjää pulaan. Tätä ongelmaa poistamaan on tarjolla lisäakkuja ja saimmekin testiin Dual iWALK1000 -nimisen pienen pelastajan.

IMG_3514

Dual iWALK1000 on nimensä mukaisesti 1000 mAh kapasiteetilla varustettu litium-ioni-akku. Dual-osan nimeen oikeuttaa niin lisäakun lataamista kuin akulla toisia laitteita lataamista varten paketista löytyvät mikro- ja miniUSB-liitännät. Lisäakkua on siis helppo ladata monenlaisten laitteiden latureilla ja kaapeleilla, minkä lisäksi se kykenee lataamaan hyvinkin monipuolistesti eri laitteita.

Lisäakku on hyvin yksinkertainen: se ladataan ja pistetään taskuun odottamaan, että lisävirralle on tarvetta jollakin mukana kulkevalla laitteella. Dual iWALK1000 on pienikokoinen, 41mm x 41mm x 20mm ovat tarkat mitat ja painoa sillä on valmistajan mukaan 44 g. Kyseessä on siis hyvin kompakti ja helposti mukana kulkeva varuste.

IMG_3555

Täyteen ladattuna Dual iWALK1000 latasi Samsung Galaxy Noten akkua 19 % varauksesta 71 % varaukseen noin 1t 45min aikana. Tänä aikana puhelinta ei käytetty, mutta puhelin oli normaalisti päällä kaikkine tilien synkronointeineen päivineen ja yhteydessä Wi-Fiin ja mobiiliverkkoon. Valmistajan mukaan yhdellä latauksella Dual iWALK1000 antaa esimerkiksi Nexus Onelle valmiusaikaa jopa 210 tuntia ja puheaikaa jopa 7,5 tuntia. Oman Galaxy Noten tapauksessa lisäakku poisti tarpeen laittaa iltapäivällä työmatkan ajaksi luuria autossa laturiin ja virta riitti helposti iltaan saakka normaalissa käytössäni. Normaalisti siis lataan puhelimen yön aikana ja iltapäivällä autolla ajaessani, yhdellä latauksella ei käytössäni päästä aktiivisessa käytössä koko päivää loppuun asti ilman ongelmia. Tyhjästä täydeksi lisäakku latautuu hieman alle tunnissa useimmilla älypuhelimien latureilla, joiden piuhan päästä löytyy mikroUSB liitäntä.

IMG_3560

Dual iWALK1000:n kansi on peilipintainen ja peilin alla piilottelevat merkkivalot, jotka ovat neliön kulmiksi muotoillut neljä punaisilla ledeillä valaistua kulmaa. Kaikkien neljän palaessa akkua ladatessa tai akulla ladatessa kertoo akun varauksen olevan yli 90%, kolmen valon yli 70 %, kahden yli 50 % ja yhden yli 10 %. Valot sammuvat varauksen ollessa alle 10 %. Lisäakkua ladatessa alkavat kaikki neljä valoa vilkkua, kun saavutetaan 100 % varaustila.

Kiitos kääntyvien liittimien, lisäakku on helppo liittää ladattaviin laitteisiin. Se on myös riittävän pieni ettei se häiritse useimpien puhelimien käyttöä, vaikka olisikin kiinnitettynä laitteeseen. Poikkeuksena tietysti puhelimet joissa latausliitäntä on sijoitettu puhelimen sivulle tai muuten niin, että se häiritsee luontevaa otetta puhelimesta. Puhelinta voi tietysti käyttää akku kiinnitettynä, näin ollen ei tarvitse jäädä odottamaan hiki otsalla hetkeä jolloin puhelin on taas käytettävissä.

IMG_3518

Vaikka Dual iWALK1000 on vain 1000 mAh kapasiteetilla varustettu, riittää se hyvin useimpiin hätätilanteisiin. Yhdessä pienen koon ja keveytensä ansiosta se on helppo pitää mukana ja testin aikana löysi paikkansa omasta mukana kulkevasta varustekokoonpanosta. Jopa niin, että akku sujahti helposti mukaan niin olkalaukkuun, reppuun kuin shortsien tai hupparinkin taskuun. Vaikka lisäakun kotelo onkin kokonaan muovia, ei se silti tuntunut hauraalta tai nitissyt ja natissut kädessä. Laatutuntuma on siis aivan riittävä kokoiselleen ja hintaiselleen laitteelle. Aina miinus rakenteen suhteen tuli kannen peilipinnasta, koska housujen taskussa avainten ja/tai kolikoiden kanssa matkustaessa pinta otti itseensä muutamia naarmuja. Tämän voi tosin välttää helposti järjestelemällä taskujensa sisältöä hieman uusiksi.

Kiitokset Verkkokauppa.comille arvostelukappaleesta.