Otimme testiimme Android-laitteisiin mikroUSB:n kautta kiinnittyvän digiTV-virittimen ja tutustuimme laitteen ominaisuuksiin kaikessa lyhykäisyydessään.

IMG_4515

Elgato EyeTV Micro on noin kahden euron kolikon kokoinen palikka, joka kiinnittyy puhelimen tai tabletin mikroUSB-liitäntään. Palikassa on mikrousb-liittimen lisäksi mikroantenni-liitin.

IMG_4518

Jälkimmäistä varten mukana tulee ulosvedettävä antenni, pöytäantenni ja adapteri, jolla liitin muuttuu tavallista antennijohtoa vastaanottavaksi. Näistä ulosvedettävä on suunniteltu ”matkakäyttöön” ja kaksi jälkimmäistä on tarkoitettu sisätiloissa käytettäviksi.

2013-06-08 18.52.33

Yllätykseksemme saimme kuitenkin Vantaalla sisänäkyvyyttä ulosvedettävällä pikkupiiskalla, kunhan viritys oli tehty ensiksi pöytäantennilla. Häiriöitä tosin esiintyi silti ajoittain.

IMG_4520

Elgato on pakannut tämän lisäksi vielä mukaan USB -> MikroUSB-naaras-adapterin, jonka avulla EyeTV:tä voi käyttää myös Windows tai Mac -koneissa. Näitä varten mukaan on pakattu myös lisenssi viritinsovellusta varten, joka on ladattava Elgaton-sivuilta.

Screenshot_2013-06-11-17-26-24

Android-sovellus asentuu normaaliin tapaan Play-kaupasta ja sovellus on mahdollistaa saada käynnistymään automaattisesti joka kerta kun EyeTV-moduuli kytketään laitteeseen.

Screenshot_2013-06-11-17-59-31

Itse sovellus on käytännössä suora porttaus iPhone-sovelluksesta, mutta se ajaa asiansa. Onneksi Elgato on tajunnut tehdä sen minkä moni muu iPhone-porttaus unohtaa, eli puhelimen fyysinen takaisin-nappi on tuettu. Suurin valituksen aihe on oikeastaan se, että sovellusta ei ole käännetty suomen kielelle, joten englantiin on tyytyminen.

2013-06-08 19.17.49

Sovellus tukee myös live-lähetyksen nauhoittamista ja ajansiirtoa, joista jälkimmäiselle on mahdollista asettaa maksimilevytila asetuksista.

2013-06-08 19.34.022013-06-08 19.33.56

Sovellus mahdollistaa DVB-T-kuvan katsomisen originaalikoossa tai venytettynä koko ruudulle. Yllättäen sovellus skaalasi siedettävästi venytetyn SD-laatuisen DVB-T-kuvan SGS4:n FullHD-näytölle.

2013-06-08 19.27.53

Huomattavaa oli, että kaikilla eri antennitavoilla tuntui laite ottavan häiriötä ihmiskehosta, mikäli puhelinta piti ohjelmaa katsottaessa kädessä. Siitä huolimatta laite kykeni tuottamaan kuvaa pikkupiiskalla ja ongelmitta sisäantennilla testikohteessa, mikäli piti näppinsä erossa laitteesta.

2013-06-08 19.28.44

Kuva kuitenkin meni hyvin pahasti sisätiloissa häiriöille kun laitteesta pidettiin kiinni jos käytössä oli ulkoantenni.

Virsi oli kuitenkin aivan toinen Windows-koneeseen kytkettynä ja tällöin emme saaneet mukana tulevalla Terratec Home Cinema -sovelluksella viritettyä kanavia näkyviin kuin kytkemällä laite taloyhtiön antenniin. Samassa paikassa Androidilla ei sisäantennilla ongelmia ilmennyt.

20130608_194151

Testasimme laitetta myös aikaisemmin läpikäydyn SGS4:n multimediatelakan läpi käyttäen USB -> MikroUSB-adapteria, ja yllätyksemme tämä kombo toimi. Tämä ei tietenkään ole kovin hyödyllistä, mutta mahdollistaa laitteen lataamisen mikäli ko. telakka on saatavilla.

Elgaton käyttöä varten vaaditaan puhelimelta USB-OTG tukea, tuplaydin-prosessoria ja vähintään Android 4.0.3 -käyttöjärjestelmä. Elgato lupaa ainakin näiden laitteiden toimivan varmasti virittimen kanssa: Samsung Galaxy Nexus, Asus/Google Nexus 7, Samsung/Google Nexus 10, HTC One X, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III ja Samsung Galaxy S4. Testasimme laitetta myös LG Nexus 4:lla ja HTC One:lla laihoin tuloksin. Ensiksi mainittu ei löydä sovellusta Play-kaupasta ja vaikka jälkimmäinen sovelluksen löytääkin, ilmoittaa One tylysti EyeTV:n kytkeytyessä, että laite ei ole tuettu, joten suosittelemme ostamista harkitsevan pelaavan varman päälle.

Laitteen ongelma on myös sen korkeahko hinta, vaikka sitä toki voi perustella jossain määrin useamman alustan tuella.

Kiitokset Verkkokauppa.comille testilaitteen toimittamisesta.