Samsung esitteli pitkään huhutun Galaxy NX -järjestelmäkameransa Premiere 2013 -tilaisuudessa Lontoossa. Laite pitää sisällään käytännössä tuoreimman peilittömän NX-sarjan kameratekniikkaa sekä Galaxy S3:n älypuhelintekniikkaa. NX-sarjan myötä linssivaihtoehtojakin on 13 kpl, adaptereilla luonnollisesti huomattavasti lisää. Samsung mainostaa olevansa myös jokaisen osan valmistusprosessin takana.

Elokuussa hyllyille saapuva kamera on Samsungin uusin aluevaltaus Androidille ja se on luonnollinen jatkumo viime vuoden Galaxy Cameralle, tällä kertaa peilittömien järjestelmäkameroiden saralle. Vaikka se on osittain kookkaampi mitä kilpailijansa, on se myös hieman monipuolisempi kuin tuoreimmat peilittömät mikrojärjestelmäkamerat, jotka ovat vasta saamassa Wi-Fi-yhteyksiä vakio-ominaisuuslistoilleen. Androidin monipuolisuutta ei voi kiistää, ja LTE-liitettävyys tulee varmasti joillekin aktiivisimmille kuvaajille mukavana lisänä. Laitetta voi toki kontrolloida myös etänä toisella Android- tai iOS-laitteella. Laite on myös ensimmäinen RAW-formaattia kuvaava Android-kamera.

Kamerasta löytyy myös GPS- ja GLONASS-ominaisuudet sekä sen myötä myös mm. Photo Suggest -toiminto, joka ehdottaa suosittuja kuvauspaikkoja sijainnin mukaan. Kolmenkymmenen Smart Mode -tilan myötä myös oikeiden kuvausasetusten löytäminen on helpompaa. Puheluiden soittaminen ei ole mahdollista (taaskaan), mutta Skype-puhelut onnistuvat IP-puheluiden tavoin ok.
Tekniikka pähkinänkuoressa:

20,3 megapikselin APS-C (23,5 x 15,7mm) CMOS-kenno
Kuvaprosessori: DRIMe IV
Tarkennusjärjestelmä: automaattitarkennus, hybridi (sekä kontrasti että vaihe-eromittaus)
Elektroninen etsin SVGA-tarkkuudella
Nopein suljinaika 1/6000 sekuntia, pisin 30 sekuntia
Sarjakuvaus: 8,6 kuvaa sekunnissa
Herkkyysalue: ISO 100-25600
Sisäänrakennettu salama (pop-up)
4,8 tuuman HD TFT LCD-näyttö
Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Lisäohjelmat- ja ominaisuudet: Photo Suggest, Story Album, Multi Exposure, Animated Photo, Sound & Shot, Camera Studio
Yhteydet: 4G, Wi-Fi /b/g/n 2,4 GHz/5GHz, Bluetooth 4.0 (LE), GPS ja GLONASS (tukee A-GPS:ää),
1,6 GHz neliydinprosessori
16 Gt tallennustilaa, laajennettavissa mikroSD-kortein
Mitat: 136,5 x 101,2 x 25,7 mm
paino: 495 grammaa 4369 mAh:n standardiakulla

Kamera tulee myyntiin elokuussa, ovh 1600 euroa (sis. 18-55mm objektiivin)