Samsungin uudet laitteet Galaxy Tab 3 -perheeseen ovat: 7.0, 10.1, ja 8.0, joiden nimet paljastavat myös laitteiden tuumakoot. Viimeisin on ulkonäöltään pitkälti suora kopio aiemmin tänä vuonna julkaistusta Note 8.0:sta, mutta jättää pois kynän ja kynäohjauksen. Kaikki laitteet on suunnattu selvästi hinnaston alkupäähän, sillä laitteiden speksit ovat ainakin “highendiä” etsiville pettymys. 8.0:n speksit ovat 1,5 GHz tuplaydinprosessori, 1,5 Gt muistia ja 16 tai 32 Gt sisäistä tallennustilaa. Näytön resoluutio on jo muutaman vuoden Samsungin tableteissa kummitellut 1280×800. Pääkamera on 5 Mpix ja laitteessa on tämän lisäksi 1,3 Mpix webcam. 10.1-tuumainen ei pärjää 8.0:aa paremmin, vaikka ytimenä pyörii aavistuksen nopeampi 1,6 GHz prosessori. Valitettavasti Samsung on päättäny tiputtaa isommassa laitteessa muistin vain gigaan.  Kamerat ovat samat kuin pikkuveljessä. Kuten odottaa voi, kaikista laitteista löytyy GPS, Glonass, Wi-Fi, LTE, Bluetooth ja muut perustoiminnot. Samsung on myös tukottanut laitteet omalla sovellusarsenaalillaan, joten mukana on SGS4:stä tuttu Touchwiz, S Kääntäjä, ChatOn jne. Kaikki muut laitteet käyttävät Android 4.2 -versiota paitsi 7-tuumainen.

Samsung julkaisi näiden rinnalle vielä 7-tuumaisen halpislaitteen,  7.0:n. Laitteessa on 1,2 GHz prosessori, 1 Gt muistia ja nykymittapuulla aneeminen 1024×600-resoluutio, jota ollaan lähinnä totuttu näkemään alle 200 euron laitteissa.

Laitteiden hintahaitari tulee olemaan 229 -560 € ja ne saapuvat kauppoihin kesäkuun aikana.

Alla vielä virallinen tiedote:

Galaxy Tab 3 esittäytyy

Uusi tablettikolmikko tarjoaa entistä enemmän mahdollisuuksia 

Helsinki 27. toukokuuta 2013 – Ei kahta ilman kolmatta. Samsung Galaxy Tab -tuoteperheen uusin jäsen saapuu kolmessa eri koossa. Käyttäjä voi valita juuri omiin käyttötarpeisiin sopivan kokoisen tabletin. Kokovalinnasta riippumatta käyttäjä saa erittäin ohuen tabletin, joka avaa mahdollisuuksien maailman, etenkin niille, jotka haluavat hyödyntää huippunopeaa 4G-verkkoa.

Galaxy Tab 3 10.1
Tuoteperheen suurin malli Galaxy Tab 3 10.1 on täydellinen viihdelaite koko perheelle. Terävällä kuvalla, loistavalla värintoistolla ja ylivertaisella Sound Alive -tekniikalla höystetty ääni tekee uudesta Tabista täydellisen vaikkapa elokuvien tai muun viihdesisällön katsomiseen. Laitteessa on rungossa fyysiset painikkeet, jotta kuva-ala saadaan kokonaan viihteen käyttöön. AllShare Cast -toiminnolla kuvat, elokuvat ja pelit voidaan suoratoistaa tabletista vaikka television ruudulle. Lisäksi Tab 3.0 toimii uusien Smart TV:eiden yleiskaukosäätimenä. Google Play -kaupasta ladattava Peel Samsung Remote tekee Tab 3:sta kaukosäätimen ja television ohjelmaoppaan. Se toimii kätevänä muistuttajana, ettei käyttäjä unohda omia suosikkiohjelmiaan.

Galaxy Tab 3 8.0
Malliston ohuin Galaxy Tab 3 8.0 on täydellinen lukemiseen ja muusta viihdesisällöstä nauttimiseen. Suurelta laajakuvanäytöltä elokuvia voi katsoa niille suunnitellusta kuvasuhteesta. Galaxy Tab 3 8.0:n kuva ala on nimensä mukaan kahdeksan tuumaa. Koonsa puolesta sitä on näppärä pitää yhdessä kädessä kuin pehmeäkantista kirjaa. Smart Stay -toiminto varmistaa sen, että näyttö ei kytkeydy pois päältä käyttäjän katseen ollessa ruudussa. Lisäksi laitteen taustavalo muuttuu automaattisesti vallitsevan valoisuuden perusteella, mikä parantaa lukumukavuutta ja vähentää silmien rasitusta. Galaxy Tab 3.0 on näppärä laite mukana reissussa. Se osaa kääntää puhuttuja sanoja ja lauseita yhdeksälle eri kielelle. Story Album -ominaisuus mahdollistaa sen, että laitteella otetuista kuvista voidaan automaattisesti luoda näyttävä valokuva-albumi, jonka voi jakaa ystäville vaikka sähköpostitse. Totta kai albumista voi tilata fyysisen kopion, joka saapuu postitse.

Galaxy Tab 3 7.0
Galaxy Tab 3 7.0 on tuoteperheen kompaktein tabletti. Se on näppärä laite otettavaksi mukaan minne tahansa. Se on erinomainen laite kaikenlaisten kokemusten tallentamiseen vaikka laitteen takaa löytyvällä kameralla. Galaxy Tab 3 7.0:ssa on erittäin pitkä akkukesto, joten kokemuksia voi tallentaa sekä jakaa pitkään ja hartaasti. Kuvat, videot ja muut tallennetut kokemukset voi jakaa ystävien nähtäville ruudun pyyhkäisyllä ja napin painalluksella.

Tekniset tiedot: Kaikissa malleissa on WiFi / 3G / LTE. Galaxy Tab 3 10.1:ssa on1.6 GHz:n tuplaydinsuoritin, 1 gigatavua RAM-muistia ja 10.1 tuuman WXGA TFT-näyttö (1280 x 800, 149PPI). Dolby Digital Plus -tuki. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.2 Jelly Bean. Yhteysominaisuuksiin lukeutuu muun muassa Wifi a/b/g/n (2.4/5GHz) ja Bluetooth 4.0. Sisäänrakennettu tallennustila16 GB* ja MicroSD-tuki aina 64 gigaan asti. Akku: 6800 mAh.

Galaxy Tab 3 8.0:ssa on 1.5 GHz:n tuplaydinsuoritin, 1.5 gigatavua RAM-muistia ja 8 tuuman WXGA TFT-näyttö (1280 x 800, 189PPI). Dolby Digital Plus -tuki. Käyttöjärjetelmänä toimii Android 4.2 Jelly Bean. Yhteysominaisuuksiin lukeutuu muun muassa Wifi a/b/g/n (2.4/5GHz) ja Bluetooth 4.0. Sisäänrakennettu tallennustila16 GB* ja MicroSD-tuki aina 64 gigaan asti. Akku: 4450 mAh.

Galaxy Tab 3 7.0:ssa on 1.2 GHz:n tuplaydinsuoritin, 1 gigatavua RAM-muistia ja 7 tuuman WXGA TFT-näyttö (1024 x 660, 169 PPI). Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.1.2 Jelly Bean. Yhteysominaisuuksiin lukeutuu muun muassa Wifi a/b/g/n (2.4/5GHz) ja Bluetooth 4.0. Yhteysominaisuuksiin lukeutuu muun muassa Wifi a/b/g/n (2.4/5GHz) ja Bluetooth 3.0. Sisäänrakennettu tallennustila 8 GB* ja MicroSD-tuki aina 64 gigaan asti. Akku: 4000 mAh.

Galaxy Tab 3 -tuoteperhe saapuu kauppoihin kesäkuussa ja laitteiden suositushinnat ovat 229 -560€

*Järjestelmätiedostojen takia, käytössä oleva vapaa tallennustila voi olla pienempi.