Samsung on julkaissut vihdoin pitkään huhutun ulkonaliikkujille suunnatun Samsung Galaxy S4 Activen, joka on suunniteltu kestämään vettä ja pölyä (IP67). Laite kestää jopa 30 minuuttia veteen upotusta, joten sateessa lenkillä käyntiä ei tarvitse pelätä. Laitteessa on 1,9 GHz neliydinprosessori, 2,600 mAh akku ja 5,0” FullHD 1080p-näyttö. Valitettavasti AMOLED-näyttö on vaihtunut TFT-versioon, mutta näyttö tukee samaa hanskat päällä käyttöä kuin SGS4:n perusmalli. Pääkamerassa on 8 Mpix-kenno ja Active on saanut kameraan yhden ohjelmatilan lisää ns. ”vesitilan”, joka mahdollistaa laadukkaiden kuvien ottamisen veden alla. Muuten sovellustasolla laite vastaa SGS4:ää ja mukana ovat kaikki lippulaivan temput. Activessa on myös IR-lähetin kaukosäädintoimintoa varten. Laite tulee ulos kolmella värivaihtoehdolla: Urban Grey, Dive Blue ja Orange Flare. Laite tukee myös LTE-verkkoja jopa 100mbit/s saakka. Laite tulee myyntiin tämän kesän alkupuolella Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Laitteen OVH on 599€

Alla vielä virallinen tiedote:

Samsung Galaxy S4 Active – satoi tai paistoi

Kestävä ja tyylikkäästi muotoiltu älypuhelin seikkailumielisille

Espoo, 5. kesäkuuta 2013 – Samsung esittelee tänään Galaxy S4 Active -älypuhelimen, joka on nimensä mukaisesti täydellinen aktiiviselle ihmiselle. Se sopii menoon, pukipa käyttäjä töihin lähtiessään ylleen puvun tai märkäpuvun. Se ottaa haasteet vastaan sekä viidakossa että kaupunkiviidakossa. Galaxy S4 Active yhdistää Galaxy S4:n innovatiiviset ominaisuudet kestävään ja tyylikkääseen muotoiluun. Se on kaikki, mitä aktiivinen käyttäjä tarvitsee mukaansa seikkailuun, jossa hän haluaa pysyä yhteydessä maailmaan.

Vettä, mutaa, hiekkaa ja lunta
Galaxy S4 Active -älypuhelin on IP67-sertifioitu, joten rantaelämän hiekka, vesi tai muta ei ole ongelma. Puhelin sietää kosteutta, vaikka käyttäjä kuuntelisi musiikkia kuulokkeilla. Puhelin kestää metrin syvyydessä vedessä jopa puoli tuntia. Veden alla äänenvoimakkuuden säädin toimii kameran laukaisimena, joten puhelimella voi ottaa kuvia myös sukeltaessa. Pimeässä laite toimii tehokkaana led-taskulamppuna.

Ohjaa ilman käsiä
Galaxy S4 Activea on helppo käyttää, vaikka kädet olisivat varattuina. Laskettelumäessä voi pitää käsineet kädessä puhelinta käyttäessäkin. Air View säästää aikaa, koska viestejä tai kuvia voi esikatsella pitämällä sormea ruudun yllä, eikä niitä tarvitse erikseen avata ja sulkea. Puhelimen sisältöä voi myös vierittää, musiikkikappaleita vaihtaa ja puheluihin vastata heilauttamalla kättä ruudun yllä.

Itse terveys
S Health kerää ja tilastoi terveysdataa käyttäjän aktiviteeteista. Se pitää kirjaa sykkeestä, painosta ja unesta S Health -lisälaitteiden avulla. Tilastotiedot auttavat arvioimaan, mitä kannattaa tehdä terveellisen elämäntyylin säilyttämiseksi tai parantamiseksi. Informaation avulla käyttäjä voi suunnitella itselleen täydellisen harjoitusohjelman.

Tekniset tiedot: Samsung Galaxy S4 Active on varustettu 1.9 Ghz:n neliydinsuorittimella ja viisituumaisella tft lcd full hd -näytöllä, jota voi käyttää myös käsineet kädessä. IP67-sertifioitu. Takapuolella 8 megapikselin kamera led-salamalla ja edessä 2 megapikselin kamera. Mitat 139,7 x 71,3 x 9,1 mm, paino 151 g. Android 4.2.2. (Jelly Bean). Akku 2600 mAh. Wifi a/b/g/n/ac, wi-fi Direct, IrDA, nfc, usb 2.0, Bluetooth 4.0 (LE). 16 GB muistia (tallennustila noin 11,2 GB*), microSD-tuki (jopa 64 GB), 2 GB RAM. Saatavana väreissä Urban Grey, Dive Blue ja Orange Flare heinäkuun lopussa. Suositushinta 599 €.
*Järjestelmätiedostojen vuoksi vapaana oleva tallennustila voi olla pienempi kuin laitteen kokonaismuisti.