HTC on julkaissut HTC Onen sisaren, One Minin. Laite sai sisarensa tyylikkään ulkonäön, mutta tekee samalla muutaman kompromissin; näytön koko kutistunut 4,3 tuumaan ja resoluutio on tippunut maltillisempaan 1280×720 (720p) -luokkaan. Prosessorina toimii hieman kevyempi 1.4 GHz tuplaytiminen järjestelmäpiiri, mutta onneksi HTC Onen tärkein ominaisuus eli Ultrapixel-kamera on mukana Minissäkin. Runko on edelleen alumiinia ja mukana ovat Boomsound-stereokaiuttimet. Kaventuneen ”jalanjäljen” takia laiteesta on tiputettu NFC-tuki pois, sillä HTC:n mukaan antennit eivät olisi mahtuneet pienempään laitteeseen. Akun kapasiteetti minissä on 1800 mAh, mutta pienentyneen resoluution ja kevyemmän suorittimen takia tämän luvataan kestävän yhtä pitkään kuin esikuvassakin. Laite julkaistaan kahdessa värissä, musta ja hopea, näistä myyntiin saapuu ensimmäisenä kuitenkin hopeinen ja musta tulee hieman jälkijunassa. Laitteessa on sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua ja käyttömuistia yksi gigatavu. HTC One Mini tulee myyntiin Suomessa ainakin Saunalahdelle ja HTC arvioi saavansa laitteeet myyntiin elokuun aikana. OVH:ksi luvataan 459 euroa, mutta tämä tarkentuu lähempänä H-hetkeä.

htconeminispecs