Saimme pikatestiin HTC:n autotelakan ja HTC:n Medialink HD –multimediamokkulan. Säästämme teidät tällä kertaa alkujaaritteluilta ja menemme suoraan asiaan.

Autoteline

2013-07-10 19.42.34

HTC on tuonut markkinoille omalle One -kaunottarelleen suunnatun autotelineen, joka pyrkii yksinkertaisuudessaan ja yleisesti ottaen ulkonäössäänkin noudattamaan samaa tyylikästä muotokieltä HTC Onen kanssa. Itse telakka koostuu komposiittimuovista tehdystä kehdosta, kaksoisnivelletystä alumiininpalasta ja kartion muotoisesta imukuppi/jalustaosasta. Vaikka laitokseen on käytetty muovia, on muovi kuitenkin laadukkaan olosta ja kaukana ämpärimuovista.

2013-07-10 19.43.03

Kehto on itsessään pelkkä puhelimen muotoja mukaileva ”sukka” johon puhelin pudotetaan, mitään klipsejä tai kiinnikkeitä jotka puristaisivat puhelinta ei tästä löydy. Ainoana kiinnikkeenä toimii mikroUSB-liitin joka kiinnittyy kiinnitysklipseillä kuvassa olevaan koloon. Tämä aiheuttaa myös sen, että ilman laturipiuhaa One ei pysy mitenkään telakassa sen ollessa vaakatasossa, joten kaapelin on käytännössä oltava telineessä pysyvästi kiinni, mutta se on toki kätevintäkin. Teline ei myöskään salli suojakuorien käyttöä.

2013-07-10 19.47.03

Kun puhelin laitetaan telakkaan käyttäen mukana tulevaa mikrousb-johtoa, menee One automaattisesti Auto-tilaan. Onneksi HTC on ollut pitkäkatseinen ja laittanut telakkatunnistuksen johtoon ja vaihtamalla tilalle sopiva vaihtoehtoinen kaapeli ei puhelinta ole pakko “telakoida”.

2013-07-10 19.49.46

Itse imukuppi kiristetään kartion alapäässä olevan kääntöruuvin avulla. Yllättävää kyllä koko hökötys pysyi stabiilisti pystyssä ihan sellaisenaan, joten halutessaan autotelinettä voi käyttää vaikka tyylikkäänä pöytätelineenä.

2013-07-10 19.44.31

Paketissa tulee mukana 1 ampeerin autolaturi, n. 3 m pitkä latauskaapeli, telakka ja jotta lakia ei rikottaisi, tarralätkä kojelautakiinnitystä varten.

Kokonaisuudessaan autoteline on tyylikäs, mutta osalle käyttäjistä lyhyt metallinen jalka voi olla hankaloittava tekijä sopivan paikan löytämiseen autossa.

HTC Medialink HD

2013-07-10 19.51.49

HTC Medialink HD on HTC:n vastaus langattomaan puhelimen sisällön peilaamiseen isolle ruudulle. Laite on teknisesti lähellä Samsungin vastaavaa AllShare Cast donglea ja se käyttää kuvan siirtoon Wi-Fiä ja siirtää kuvan langattomasti isolle ruudulle, mutta Medialink on aivan toisenlainen eläin kuin AllShare cast. Medialinkin päältä löytyy reset-nappi jota tarvitaan lähinnä vain paritetun puhelimen vaihtamiseen, koska ensimmäinen paritus onnistuu ilman, että reset-napista pitää välittää. Plussaa on kuitenkin se, että HTC on laittanut reset-napin järkevästi ulottuville, eikä Samsungin tavoin pienen lipan alle johtojen viereen.

2013-07-10 19.52.03

Vastakkaisesta päästä Medialinkiä löytyvät HDMI- ja mikroUSB-liittimet, jälkimmäinen virransyöttöä varten.

2013-07-10 19.52.58

Medialink HD:n paketin mukana tulevat  HDMI-kaapeli, laturi, mikroUSB-johto, Medialink HD ja tarraklipsi jolla donglen voi kiinnittää esimerkiksi television taakse piiloon.

2013-07-10 19.56.06

Käynnissä ollessaan Medialinkin statusta ilmaisee tämän päällä oleva kaksivärinen LED, joka palaa normaalin toiminnan aikana sinisenä, ja vilkkuu punaisena, kun laite käynnistyy tai resetoi itseään.

2013-07-10 19.56.35

Kun Medialink on kytketty televisioon, näkyy television ruudulla ohjeistus yhdistämiseen ja tämä tapahtuu valikoissa sekoilun sijasta pyyhkäisemällä ruutua kolmella sormella alhaalta ylöspäin. Yhteyden lopetus tapahtuu taas pyyhkimällä päinvastaiseen suuntaan. Eleitä vihaavat voivat edelleen yhdistää laitteen valikoissa seikkailemalla.Toisin kuin Samsungin laite, on Medialinkin ”turvallisuuteen” myös panostettu, sillä paritusta varten Medialink tarjoaa ruudulla PIN-koodia, joka syötetään ensimmäisellä kerralla puhelimeen. Siinä missä Samsung alkaa toistaa ihmeempiä kysymättä paritetusta laitteesta kuvaa.

2013-07-10 19.58.31

HTC on myös tajunnut, että käytännössä poikkeuksetta televisiot ovat vaakatasossa, joten puhelimen ruutu pakotetaan vaakatasoon, kun yhteys on muodostettu. Medialink HD yllätti allekirjoittaneen ja pesi AllShare Castilla lattiaa ainakin kahdessa asiassa; kun Medialinkiä käytettiin HTC Onella, yllätykset eivät olleet mitenkään pieniä: Ensimmäinen yllätys tuli siitä, että puhelin pystyy olemaan yhteydessä sekä Wi-Fi-verkkoon internetiä varten että Medialink HD:hen, joten Medialinkiä käytettäessä ei tarvinnut heittää puhelinta 3G-yhteydelle, kuten Samsungin virityksessä. Toinen yllätys oli lagin vähyys; siinä missä AllShare Castilla lagi oli silmin nähtävää ja pelaaminen sen avulla niin, että ruutuna oli televisio ja puhelin ohjaimena, oli käytännössä mahdotonta. Medialink HD:n lagi oli niin vähäistä, että pelaaminen onnistui hyvin. Ongelmaksi tuli kuitenkin satunnaiset kadonneet framet, kun pelattiin peliä jossa oli korkea ruudunpäivitysnopeus.

Videoiden katsominen toimi kuten pitääkin ja tässä ei ollut ongelmaa, tosin Youtube-videoita katsottaessa toistui video vain isolla ruudulla ja puhelin ei näyttänyt kuin videon esikatselukuvan ja kontrollit. Puhelimella kuvatut videot toistuivat kuitenkin sekä puhelimessa että telkkarissa yhtä aikaa. Pikanttina lisänä puhelimen kamera toimi myös Medialink HD:n ollessa käytössä, tosin videoiden kuvaaminen oli kytketty pois päältä. Medialink HD:ta voi suositella helposti HTC Onen kaveriksi, sillä se toimii paremmin kuin osasin odottaa.

Kiitos Verkkokauppa.comille testilaitteiden toimittamisesta.