Otimme pikaiseen testiin Samsungin S View -suojakuoren ja jotta artikkeli ei olisi aivan turhanpäiväinen, niin sivuamme myös hieman S View -suojakuoreen QI-latauksen lisäämiseen liittyviä ongelmia.

2013-05-30 21.05.48

Itse suojakuori on takakannen tilalle tuleva luukku, joka on tuttu muista laitteista Flip Cover -nimellä. S View Cover eroaa kuitenkin kuoressa olevan magneetin ansiosta Flip Cover -sisarestaan. Myös kuoreen lisätty aukko, joka on peitetty suojaavalla läpinäkyvällä muovilla, erottaa selvästi S View Coverin tavallisesta Flip Coverista.

2013-05-30 21.06.06

Itse läppäosa on pehmeää materiaalia, joka suojaa näyttöä naarmuilta ja takaosa on tuttua Samsungin “ämpäri”muovia.

2013-05-30 21.16.29

Magneetin ja luukun avulla S View Cover on aktiivinen ja kiinni ollessaan se sammuttaa näytön kaikkialta muualta paitsi S View -aukon, tai kuten eräs Samsungin edustaja totesi, “S Hole” -aukon kohdalta. Aukosta on täten helppo katsoa nopeasti uudet notifikaatiot ja kellonajan niin, että koko ruutu ei ole päällä, joka säästää hieman sähköä. Aukko mahdollistaa myös kameran käyttämisen, kun S View Cover on avattuna, joka on hyvä parannus vanhoihin Flip Covereihin. Magneetin ansiosta luukun avaaminen ohittaa halutessa automaattisesti myös lukkoruudun, jos käytössä ei ole lukituskoodia. Tämä taas vähentää turhaa virtapainikkeen painelua.

jep

Puhelimeen on myös mahdollista vastata luukun lävitse, kiitos Galaxy S4:n herkemmän näytön. Hauskana yksityiskohtana ikkuna on käytännössä juuri saman kokoinen kuin Fonecta Callerin ilmoitusikkuna, joten tuntemattomia numeroita ei tarvitse pelätä edes S View-kuoren kanssa.

2013-05-30 21.16.43
Kuten QI-latauskuori, myös S View -suojakuori lisää paksuutta puhelimelle. S View -kuoren kanssa ongelma ei kuitenkaan ole niin suuri, sillä S View:n ostaja ei todennäköisesti ajattele työntävänsä puhelintä vielä erilliseen kuoreen, täten estäen puhelimen käyttämisen kokonaan.

Negatiivisena asiana pitää kuitenkin todeta, että S View Cover jää hieman raakileeksi; se ei anna torkuttaa herätyksiä luukun läpi, ei lukea tekstiviestejä, eikä edes musiikkisoitinta ole mahdollista ohjata luukun aukon kautta, vaikka kappaleen nimi näkyikin. Ainoaksi käyttömahdollisuudeksi jäivätkin notifikaatiot, kello ja puheluihin vastaaminen. Tämä on aika raivostuttavaa, sillä kuori maksaa kuitenkin melkein 50 euroa. Nämä ovat enimmäkseen sovelluspuutteita ja Samsung voi halutessaan lisätä toiminnallisuuksia ohjelmistopäivityksillä.

2013-05-30 21.11.52

Myös QI-latauksen puute tämän hintaisessa takakannessa on harmillinen asia ja takakuoresta ei löydy edes pintaan siirrettyjä NFC-antenneja. Yritimme myös lisätä QI-latauksen Galaxy S4:een jälkiasennettavalla QI-tarralla; vaikka ratkaisu toimikin, tuli ongelmaksi se, että Samsung on suuressa viisaudessaan laitanut SGS4:n NFC-antennit puhelimen akkuun, jonka päälle tarra tulee osittain. Lopputulema tästä oli se se, että NFC-tagien lukeminen muuttui hitaaksi ja osa tageista, jotka luettiin ennen tarraa käytännössä heti, eivät enää useammankaan yrityksen jälkeen suostuneet tulemaan luetuiksi. Onneksi huhut kertovat, että Samsungilla on suunnitteilla QI-versio S View -kuoresta.

Kiitos Verkkokauppa.comille testilaitteesta.